Synkät sekunnit koituivat SB Vantaan kohtaloksi

05.02.2019

Mikkelistä saatuja kahta pistettä ei ehditty kauaa juhlia, sillä katseet kääntyivät heti sunnuntaille ja kotipeliin. Vastaan asettui Steelers, jolle SB Vantaa hävisi viimeksi kahdella maalilla. Valitettavasti historia toisti itseään.
Ottelu alkoi synkästi, sillä jo kahden minuutin jälkeen vastustajat olivat päässeet 2-0 johtoon. Ensimmäinen maali lähti harhasyötöstä, joka johti 2vs0 hyökkäykseen ja toisella kertaa SB Vantaan keskusta oli jäänyt aivan avoimeksi. Syöttö maalin takaa, tähtäys ja se oli siinä. Alun löysyyden jälkeen, SB Vantaa kiristi selkeästi otettaan ja enempää maaleja ei nähty ensimmäisessä erässä. Erätauolle lähdettiin täten Steelersin 2-0 johdossa.
Toisessa erässä oli vantaalaisten vuoro iskeä nopeasti. #25 Elisa ”Ellu” Kosonen pisti reboundin sisään #10 Saara Puurusen vedosta, kun pari minuuttia oli pelattu. Vain 18 sekunnin päästä #66 Miia Kokko katkaisi Steelersin vaparikuvion ja syötti pitkän poikkarin #5 Piia Vallinevalle, joka tasoitti tilanteen 2-2. Valitettavasti valkopaidat pääsivät rokottamaan erän puolivälissä ja kolmanteen erään lähdettiin 2-3 takaa-ajoasemasta.
Kolmas erä alkoi positiivisesti kun #51 Kaisa ”Kantis” Kantokorven syöttö maalin eteen löysi hienosti pakin paikalta nousseen #55 Anniina ”Aku" Sirviön. Valitettavasti jälleen kerran SB Vantaa koki synkän hetken. Juuri, kun vastustajat olivat ylivoimalla jälleen kerran ottaneet johtoaseman, pomppi pallo taasen vantaalaisten verkkoon. Loppujen lopuksi ottelu päättyi 6-4 Steelersille.
Steelers osasi hyödyntää SB Vantaan uinahdukset ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mikä oli kohtalokasta kotijoukkueelle. Tappiosta huolimatta, vantaalaisten peli on parantunut alkukaudesta ja SB Vantaa pääsi vaarallisille maalintekopaikoille. On myös huomioitava, että onni ei suosinut mustapaitaisia, sillä esimerkiksi veskan parhaat kaverit, eli tolpat, ryöstivät Vantaalta ainakin 3 maalia.