Aurinko paistoi Jyväskylässäkin

18.11.2018

Naiset saalistivat kauden ensimmäisen täyden pistepotin O2JKL Akatemian vieraana.Vuoden harmain päivä ei onneksi pitänyt paikkaansa, vaikka reissuun lähdettiin flunssa-aallon vuoksi hieman vajaalla rosterilla.

Ottelu oli alusta saakka tiukka, vaikka loppunumerot voivat ehkä jonkun mielestä kertoa muuta. Tilanteita oli paljon kentän molemmissa päissä ja maalinteossa edettiin pitkään rintarinnan.Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 3.38 kun Kaisa Kantokorpi viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa ajassa. Akatemian tasoituksen jälkeen Vantaan maalintekoa ja apinaperheiden selästä karistelua jatkoi Sini Mikkonen ajassa 13.37. Molempiin maaleihin syötön tarjoili Anniina Sirviö.

Eikä ehtinyt kulua minuuttiakaan kun maalilaulut raikasivat jälleen Wilma Leimuvaaran iskiessä Vantaan 1-3 johtomaalin pelikellon näyttäessä 14.10. Syötön tarjoili Bea Karling.Ajassa 15.08 02 tuli taas maalin päähän ja kavensi ensimmäisen erän päätöslukemiksi 2 - 3.Toinen erä oli ottelun vähämaalisin, kuin molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vain kertaalleen. Vantaan maalin iski siirretyn rangaistuksen aikana Kaisa Kantokorpi Beaspesiaalin päätteeksi.

Viimeiseen erään lähdettiin 3-4 tilanteesta.

Kolmannessa erässä Vantaan ykkösketju jatkoi maalitehtailua Bean iskiessä kaksi maalia Wilman ja Kantiksen syötöistä. Lukemat taululla olivat jo 4-6. Ajassa 53.04 02 sai vaparin hyvästä paikasta ja päätti käyttää samalla aikalisän. Vaparista ei kuitenkaan maalia syntynyt ja pian tämän jälkeen 02 haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei siltikään saanut kirittyä Vantaan kahden maalin johtoa. Ottelun päätöslukemat 4-7 viimeisteli Saara Puurunen Miia Kokon syötöstä ajassa 58.04.

02 yritti vielä tämänkin jälkeen kiriä Vantaan rinnalle ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta ja Vantaa piti johdon loppuun saakka.

Vantaan maalia hienosti vartioinut Lyydia Kolehmainen torjui ottelun aikana 15 kertaa.

Vantaan kokoonpanossa nähtiin myös yllätyspaluun tehnyt Mari Peltomäki.

Ottelun parhaana palkittiin Kaisa Kantokorpi.