Vahva alku päättyi tappioon

26.10.2018

Kotipelien protokollaa päästiim harjoittelemaan edellisenä sunnuntaina Suomen Cupin merkeissä jotta sarjapelien ensimmäisessä kotipelissä ei tarvinnu turhia jännitellä. Vastassa Pirkkalan Pirkat joka tiedettiin kovaksi vastustajaksi ja jonka maalivahdin akrobaattiset torjunnat muistuivat vieläkin joillekin pelaajille muutaman kauden takaa.

Naiset aloittavat pelin loistavasti eikä ensimmäinen erä ehdi vanheta edes minuuttia kun ajassa 00:49 Kaisa Nykänen löytää maalin edestä Elsi Luomen joka nostaa pallon etuyläkulmaan. Seuraavankerran pilli viheltää maalin merkiksi ajassa 10:08 kun ensin Sini Mikkonen käy kaivamassa pallon kulmasta ja syöttää sen sitten Kaisa Nykäselle joka laukoo pallon maaliin ja vie naiset 2-0 johtoon. Pirkat tasoittavat ajassa 17:49 ja tilanne on 2-1. Naiset kasvattavat johtoaan 3-1 ajassa 19:40 kun Heli Salminen ja Bea Karling lähtevät vastaiskuun kahdella yhtä vastaan, jonka päätteeksi pallo vierii maaliin Pirkkojen oman mailan kautta. 2 sekuntia ennen erän loppua Pirkat ottavat 2 minuutin jääähyn ja naiset pääsevät aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Ylivoima tuottaa muutaman hyvän maalipaikan mutta pallo ei päädy yrityksistä huolimatta maaliin. Ajassa 25:06 naisten vaparikuvio hämmentää Pirkkojen puolustuksen niin että Tiia "aina kun mä lämään" Rännäli pääsee lämäämään pallon suoraan yläkulmaan. Tämän jälkeen on Pirkkojen vuoro päästä ylivoimalle Jenni Juntusen saadessa jäähyn väärästä etäisyydestä. Maaleja ei synny ylivoimalla mutta Pirkat pääsevät viimeistelemään myöhemmin kaksi maalia ja toinen erä päättyy lukemissa 4-3.

Kolmannen erän maaleista vastaa vain Pirkat tehtaillen niitä 3 kappaletta n. 6 minuutin välein. Naiset yrittävät tehdä maaleja 6-5 vastaan mutta aika loppuu pelikellosta ja peli päättyy lukemiin 4-6. Naisten parhaana pelaajana palkittiin Kaisa Nykänen jonka pienet fanit katsomossa kyselivät useasti pelin aikana että "onko Kaisa NYT kentällä?"

Naisten pelit jatkuvat kotipelillä Mikkeliläistä Hatsinaa vastaan lauantaina 3.11. tuttuun tapaan klo 15. Tervetuloa kannustamaan!