Runkosarja päätökseen, katseet kohti liigakarsintoja!

20.03.2018

Lauantaina koitti runkosarjan viimeinen ottelu, kun vieraaksi saapui salolainen HuKu. Kutkuttavasti vantaalaisilla oli ottelussa vielä panosta, sillä voitolla oli mahdollisuus jatkaa kautta liigakarsinnoilla. Täysin omissa käsissä kauden jatko ei tosin enää ollut, sillä voitolla karsintapaikka varmistuisi vain, mikäli myöhemmin samana iltana Turussa FBC Loiston luona vieraileva Pirkat ei ottaisi matkaansa kahta pistettä. Peliä edeltävä viikko oli kokonaisuudessaan treenattu evakossa, joten ajatukseen oli ilmiselvästi jo totuttu lauantaihin mennessä. Tikkurilan Trio Areenalle saapui luottavainen ja parketin hienouksiin valmistautunut SB Vantaa, jolla ottelun tavoite oli selvä jo ennen pelin alkuvihellystä. Peliä lähdettiin voittamaan.

SB Vantaa aloittikin tehokkaasti heti ensimmäisten vaihtojen aikana, kun Anni Torkkeli pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä maaliaan maalinedushässäkän jälkeisestä tilanteesta. Vantaan nousukiito jatkui Wilma Leimuvaaran viimeistelyllä Katri Ojalan syötöstä. Parketti tuntui pomputtavan palloa yhtä lailla sekä SB Vantaalla että HuKulla, mutta ensimmäisen erän aikana Vantaa oli nälkäisempi. Ilahduttavasti kaikki kentät onnistuivat maalinteossa ja näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Vantaan johtaessa tylysti 6-0.

Toiseen erään saapui odotetusti sisuuntunut HuKu, joka haastoi kentällä Vantaan johtoaseman. Erän aikana maalinteossa onnistui kuitenkin vain Bea Karling, joka totuttuun tapaan viimeisteli ties kauden monennenko hattutemppunsa (mmm… pullaa..). Kolmatta erää lähdettiin pelaamaan sen kummemmin peruuttelematta. Bea kaunisteli lukemia vielä 8-0 Jenni Rautasen nappisyötöstä, mutta harmillisesti HuKu pääsi tekemään erän loppupuolella kavennusmaalin huikean hyvin pelanneen Heinin taakse. Lukemin 8-1 päättyneen pelin jälkeen lähti osa joukkueesta Tiian luokse hyvän ruuan, saunan, paljun ja tilastopalvelun päivittämisen merkeissä. FBC Loiston vietyä kaksi pistettä Pirkoilta, varmistui SB Vantaan paikka liigakarsinnoissa, joissa vastaan asettuu viime kaudelle liigaan noussut ÅIF Sipoosta. Karsinnat pelataan lauantaina 24.3. klo 14 Sipoon Areenalla, sunnuntaina 25.3. klo 15 Myyrmäen urheilutalolla, keskiviikkona 28.3. klo 19 Sipoon Areenalla ja tarvittaessa la 31.3. klo 15 Myyrmäen urheilutalolla ja su 1.4. klo 14 Sipoon Areenalla. Kolmesti voiton vienyt joukkue pelaa Naisten salibandyliigaa kaudella 2018-2019. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan!