Naisille tappio Turusta - tulevista otteluista on kahmittava voittoja

16.02.2018

Sunnuntaina 11.2. naiset matkasivat FBC Loiston vieraaksi Turkuun. Edellisestä kohtaamisesta muistiin oli painettu loistolaisten olevan nuori, taitava ja varsin vikkeläjalkainen joukkue. Sunnuntain pelin lähtöasetelmissa nallekarkit eivät välttämättä menneet tasan - Loisto oli jo samana viikonloppuna uurastanut voitokkaasti perjantaina Suomen Cupin pikkufinaalissa sekä A-tyttöjen SM-sarjassa. Vantaalaiset puolestaan saapuivat Turkuun tähän verrattuna hyvin levänneinä.

Ensimmäisen erän alkaessa oli selvää, että loistolaisilla ei jaloissa aikaisemmat pelit painaneet. Kentällä näkyi itsevarma ja voitontahtoinen kotijoukkue, joka sai aikaan vaarallisia maalintekotilanteita Vantaan puolustuksen läpi viuhuvista poikkisyötöistä. Maalilla Heini Vanne keräsi ensimmäiseen erään yhdeksän torjuntaa, kun vantaalaiset saivat toiseen päähän aikaan vain viisi vastustajan maalivahdin torjuntaan päätynyttä tilannetta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toinen erä jatkui samoilla tahtimerkeillä. 26. peliminuutin kohdalla pallo kaivettiin ensimmäistä kertaa Vantaan maaliverkosta. Loisto lipsahti pidemmälle karkumatkalle, kun tilanne ennen toisen erän loppua oli jo 3-0. Helpottavan kavennusmaalin Loiston verkkoon upotti #79 Katri Ojala ilman maalivahtia haetusta erikoistilanteesta vain kaksi sekuntia ennen summerin soimista. Syötön junaili #42 Jenni Rautanen. Toiselle erätauolle kuvioita hiomaan lähdettiin tilanteesta 3-1.

Kolmas erä ei alkanutkaan aivan vantaalaisten suunnitelmien mukaan. Heti ensimmäisellä minuutilla Loisto lisäsi karkumatkaansa jo kolmeen maaliin. Kovasta yrittämisestä huolimatta Vantaan ahdinko kasvoi entisestään. Kuusi minuuttia ennen pelin loppua tilanne oli kotijoukkueelle jo 7-1. Loiston ottaessa aikalisän seitsemännen maalin jälkeen, sai myös Vantaa maalihanat auki. Muutamat sekuntit aikalisän jälkeen, ajassa 54:36 #77 Heli Haapasalmi tykitti kavennusmaalin. Syöttäjänä jälleen Jenni Rautanen. Vain parinkymmenen sekunnin kuluttua tilannetta entisestään tasoitti hallitulla rystynostolla #28 Bea Karling. Syötön tarjoili #19 Wilma Leimuvaara. Kavennusmaalia juhlittiin vielä kertaalleen, kun Heli Haapasalmi nosti toisen tyylikkään rystyn Loiston verkkoon Jenni Rautasen syötöstä. Vielä viimeiset minuutit Vantaa haki vimmatusti lisää maaleja kuudella kenttäpelaajalla. Kolmannen erän päättyessä lukemat jäivät kuitenkin 7-4 kotijoukkueen hyväksi, ja Vantaa joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Ottelun parhaaksi vantaalta valittiin jo kolmannen kerran perättäin Katri Ojala - moisesta kolmen putkesta koppiin ilmestyi kiltisti iso kasa herkkuja torstain treeneihin!

Kun kautta on jäljellä enää neljän ottelun verran, on joukkueen sijoitus sarjataulukossa neljäs. Pääsiäisen ympärillä pelattaviin liigakarsintoihin mahtuu vain kaksi joukkuetta, joten tulevista otteluista on kahmittava käytännössä pelkkiä voittoja. Nyt viimeistään on aika mitata, mihin joukkueen rahkeet riittävät. Seuraava peli pelataan pitkältä tuntuneen kotipelitauon jälkeen Myymäessä lauantaina 17.2. klo 15:00. Vastaan asettuu tasapisteissä oleva Pirkkalan Pirkat, joten kovaa vääntöä on takuuvarmasti luvassa kahden karsintapeleihin haluavan joukkueen välillä!