HIFK kaatui saappaat jalassa Pasilassa

05.03.2012

HIFK - SB Vantaa  6 - 8 ( 1-5, 3-0, 2-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen karavaani matkasi lauantaina Pasilan Urheiluhalliin, jossa Edaria isännöi HIFK. Sarjapaikkansa jo varmistanut Stadilaisryhmä pistikin vahvasti vajaamiehisenä otteluun lähteneen sarjakärjen tiukoille, mutta aivan pisteisiin asti ei kilpipaitojen kiri riittänyt. Sakari Montonen pommitti kolmannen erän loppupuolella komealla rystylaukauksella ottelun voittomaalin ja kaunisteli vielä kuusi sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin loppulukemiksi 6-8.

Ennakkoasetelmat

Paluun salibandykartalle täksi kaudeksi tehnyt HIFK on jo tavoitteeseensa päässyt, joukkue varmisti sarjapaikkansa jo hyvissä ajoin ja voi lähteä kauden viimeisiin otteluihin vailla paineita. Syyskaudella kilpipaidat sulivat täydellisesti SB Vantaan käsittelyssä, mutta uuden valmennusjohdon ja muutenkin parantuneiden otteiden myötä kauden toisesta kohtaamisesta voitiin odottaa huomattavasti tiukempaa. HIFK isännöi Edaria Pasilan Urheiluhallissa kolmen ottelun voittoputkessa.

SB Vantaa taistelee tiukasti "kuoleman lohkon" voitosta, joten jokainen sarjapiste on tässä vaiheessa tärkeä. Myös edessä häämöttävät nousukarsinnat tuovat oman lisämausteensa kevätkauteen, nyt on pelillisellä puolella otettava askeleita vain eteenpäin, jotta pudotuspeleissä nähdään iskukykyinen vantaalaisjoukkue. Edari esiintyi edellisellä kierroksella erittäin hyvällä ilmeellä ja kaatoi tärkeässä kärkikamppailussa kovan kilpakumppanin, Erä Akatemian kotisalissaan.

SB Vantaata piinanneen flunssa-aallon lisäksi myös muutamat loukkaantumiset ja muut esteet verottivat Edarin kokoonpanoa isolla kädellä. Edarin maalia vartioi vanhassa kotihallissaan Sami Poikkeus.

Ottelun ratkaisu

SB Vantaata viime aikoina vaivanneesta ongelmasta, huonoista lähdöistä otteluihin ei HIFK:ta vastaan ollut tietoakaan. Ari Huopalainen avasi illan maalihanat jo ensimmäisellä minuutilla ja HIFK:n maalilla aloittanut Mika Saastamoinen pommitettiin vaihtopenkille jo yhdeksässä minuutissa, lukemien ollessa tuolloin 0-4. HIFK:n pörssikärki Teemu Jutila teki kotijoukkueen ensimmäisen ylivoimalla, jonka jälkeen Edari osui erässä vielä kertaalleen, maalintekijänä Teemu Sorvari.

Ottelun toisessa erässä, ja varsinkin sen ensimmäisellä kympillä vantaalaisryhmä sukelsi ja pahasti. Vaikuttiko suhteellisen kevyesti saavutettu johtoasema, vai mikä, mutta kaukalossa nähtiin vain yksi taisteleva joukkue. HIFK kuroikin vierailijoiden johdon yhteen vain kuudessa minuutissa ja käsissä oli taas täysin uusi pallopeli. Erän puolivälin jälkeen nähtiin hienoinen tasonnosto Edarilta ja kapteeni Henri Koivuselle tuomittu viiden minuutin rangaistus hoidettiin kunnialla SB Vantaan järjestellessä vaarallisimmat maalipaikat jäähyn aikana.

Päätöserän avausmaalista vastasi illan toisellaan Jonne Koskinen, mutta kilpipaidat punnersivat vielä Joona Marjasen ja Jarno Mielosen maaleilla ottelussa tasoihin. Ratkaisijan viitan otti kuitenkin harteilleen kokenut Sakari Montonen, joka iski ajassa 57:43 illan ratkaisun.

SB Vantaa kaatoi HIFK:n toistamiseen tällä kaudella ja piti sarjataulukossa sopivan hajuraon takana hengittävään SCH:hon. Peliesitys ei vierasjoukkueen osalta kehuja kerää, sekava ja virheiden värittämä ottelu jättää paljon parannettavaa tulevia kamppailuja varten. Kotijoukkue HIFK oli selvästi ryhtiä omaan pelaamiseensa sitten viime näkemän löytänyt ja varmasti täysin ansaitusti on sarjapaikkansa II-divariin myös ensi kaudeksi lunastanut.

Muuta

Toni-Mikael Syrjänen avasi kauden maalihanat HIFK:ta vastaan. Ei kautta ilman maalia, hienolla rannelaukauksella syntyneeseen juhlaosumaan syötön tarjoili Philip Ottelin.

Erikoista

Hyvin sekavassa ja rikkeiden värittämässä ottelussa tuomittiin ainoastaan kolme rangaistusta, joskin lisäksi myös kaksi rangaistuslaukausta. Mailasota oli kuitenkin ajoittain niin kovaa, että hieman täytyy ihmetellä vähäistä jäähyjen määrää. Hieman jämäkämpää toimintaa olisi erotuomarikaksikolta voinut toivoa, kun jo pelkästään sisäänlyöntien osalta mentiin metsään "kokemuksella arvaten".