Otteluraportti - Kuuden pisteen kotiviikko

06.02.2020

SB Vantaa - Josba 7-3  (2-1, 1-1, 4-1)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi sunnuntai-iltana saapui pudotuspelipaikoista tiukasti taisteleva Joensuun Josba. SB Vantaa oli onnistunut torstaina katkaisemaan tappioputkensa tärkeässä paikassa ja metsästi viikon toisessa kotipelissä sarjapisteitä urhoollisesti.

Edari on onnistunut viime peleissä lyömään avauserään vahvan iskun ja niin kävi nytkin. Ottelu ehti vanheta kolmisen minuuttia, kunnes Leevi Auranen osui Toni Koskelan esityöstä. Vieraiden nuorisokentällinen tasoitti lukemiksi 1-1 aikaan 5:13, mutta kun pari minuuttia myöhemmin Josballe tuomitun kaksiminuuttisen hyödynsi kotijoukkueen ylivoima Toni Koskelan toimesta, lähdettiin ensimmäiselle tauolle kotijohdossa lukemin 2-1.

Pelin toinen kaksikymppinen ehti vanheta viisi minuuttia, kunnes Jere Kaartinen nosti vieraat taas tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin Matti Siitoselle tuomitun kaksiminuuttisen SB Vantaa raastoi pois taululta ja kun erän loppupuolella oli kotijoukkueen ylivoiman vuoro, ei illan isäntä jättänyt mahdollisuutta käyttämättä. Asko Santero viimeisteli Koskelan syötöstä erätaukolukemiksi 3-2 aikaan 36:54.

Illan päätöserä käynnisteltiin ryminällä, kun ensiksi 40 sekunnin pelin jälkeen nollasi Niilo Nevalainen jälleen vastustajan rangaistuslaukauksen ja vain 25 sekuntia myöhemmin iski Mikko Jolma kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Edariylivoima pääsi seuraavaksi yrittämään johdon venyttämistä jo kolmeen, mutta laatupaikoista huolimatta kaksiminuuttisen suurimmaksi sankariksi nousi Nevalainen, joka torjui erän toisen rangaistuslaukauksen. Erän puolivälissä Benjamin Ilekselle tuomitun jäähyn vantaalaisryhmä onnistui taas tyylillä hoitamaan ja kun aikaan 54:25 ampui Koskela pelin toisen maalinsa, komeili pelimiesten kympillä taululla lukemat 5-2. Josba luonnollisesti käynnisteli kiriä ilman maalivahtia ja onnistuikin maalinteossa aikaan 56:35, mutta kun vain 14 sekuntia myöhemmin taiteili pörssi-Santero pallon yläpömpeliin, oli kotijohto taas kolmessa maalissa. Kaksi minuuttia ennen loppua lähetettiin Lari Lundström vielä rangaistusaitioon, mutta uhrautuva alivoima ja Jesse Tolvasen tyhjiin ampuma viimeinen naula takasivat sarjapisteiden pysymisen Myyrmäessä.

Erikoista

Hankalahkon tammikuun jälkeen Edari iski viime viikolla pöytään kaksi todella rautaista esitystä. Kuuden sarjapisteen myötä joukkue nousi sarjataulukon sijalle 12.