Otteluraportti - Kotivoitto tärkeään paikkaan

02.02.2020

SB Vantaa - Tor 10-5  (2-1, 2-1, 6-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi supertärkeässä Divarin jumbofinaalissa Loviisan Torin. Edari onnistui tärkeässä paikassa suorittamaan vakuuttavan esityksen ja kipusi torstai-illan kotivoiton myötä sarjataulukossa Torin ohi.

Viime aikaisten vahvojen avauserien putki sai jatkoa myös torstaina, kun SB Vantaa hoiti ensimmäisen kaksikymppisen nimiinsä lukemin 2-1. Kotijoukkue sai jo parin minuutin pelin jälkeen mahdollisuuden yrittää ylivoimalla, mutta avausmaalia saatiin odottaa erän loppupuoliskolle. Ajassa 14:41 naulasi Benjamin Iles komeasti pelin ensimmäisen ja erän toinen ylivoima viimeisellä minuutilla tuotti tulosta, kun Samuli Raumanni ampui lähivaparista lukemiksi 2-0. Tor onnistui kuitenkin vielä 14 sekuntia ennen taukoa tekemään koppiosuman ja muutti numeroiksi 2-1.

Avauserä oli vahvaa SB Vantaan hallintaa, toinen sen sijaan kääntyi pelillisesti vieraiden nimiin. Ajassa 24:28 tasoitti Sami Aalto ylivoimalla, mutta heti seuraavaan vaihtoon saatiin Edarikuitti, kun Lari Lundströmin hirmupommi löysi tiensä verkon perukoille. Vajaa minuutti myöhemmin muutti Toni Koskela ylivoimalla lukemiksi jo 4-2 ja kun Loviisan pelin puolivälin jälkeinen ylivoima ei tuottanut tulosta, toiselle erätauolle lähdettiin Edarin kahden maalin taukojohdossa.

Päätöserän ensimmäisestä vastasi SB Vantaa ja pörssikärki Asko Santero, Tor kavensi kuitenkin lukemiksi 5-3 Sami Aallon pelin toisella ylivoimamaalilla. Erän puolivälin jälkeen jauhoi vieraiden ylivoima taas tuloksekkaasti ja tällä kertaa maalintekijänä Pyry Forsman. Mutta vain 13 sekuntia myöhemmin kuittasi Leevi Auranen vieraiden kavennuksen ja kun Toni Koskela ampui taidokkaasti pelin toisensa vajaa minuutti myöhemmin, oli Edari karannut taas kolmen maalin karkumatkalle. Vieraat loivat vielä viisi minuuttia ennen loppua kiriä pystyyn pelaten ilman maalivahtia, kavennusosuma syntyikin aikaan 55:41 ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Tämänkin maalin kuittasi kuitenkin SB Vantaa heti, kun Samuli Raumanni viimeisteli etukulmaan pelin toisen maalinsa vain 28 sekuntia Loviisan kavennuksen jälkeen. Viimeisellä kolmella minuutilla valokeilaan astui Edaridebyytissään hyvin esiintynyt Mikko Jolma, joka kahdella maalillaan takoi pelin loppulukemiksi 10-5.