Otteluraportti - Sarjakärki parempi Temppelillä

08.01.2020

SB VANTAA - KOOVEE 5-6  (1-0, 2-2, 2-4)
Tilastot

Kalenterivuoden starttiin Myyrmäen Urheilutalolle Edarin vieraaksi saapui sarjan piikkipaikalta joulutauolle lähtenyt Koovee. Viime kaudella vielä Salibandyliigaa pelannut tamperelaisnippu oli kutkuttavassa perjantai-illan taistossa lopulta maalilla SB Vantaata parempi.

Edarilta vuoden 2020 ensimmäinen erä oli vahva tasonnäyttö. Vantaalaisjoukkue puolusti tiiviisti ja käänsi vahvasti, laadukkaita maalipaikkoja kotijoukkue onnistui luomaan enemmän kuin tarpeeksi. Avauserässä molemmille tuomittiin yhdet kahden minuutin rangaistukset, ylivoimilla ei osumia kuitenkaan nähty ja lopulta erän ainokaisesta vastasi ensimmäisellä Divariosumallaan Tero Koski aikaan 13:40. Esityön maaliin petasi tyylikkäällä syötöllä Lari Sorsa.

Toisen erän alkuun pääsi Koovee jälleen ylivoimalle ja tällä kertaa yv-peli jauhoi tuloksekkaasti. Lopulta Jere Oksanen viimeisteli pelin tasoituksen Nico Anderssonin syötöstä pelikellojen näyttäessä aikaa 22:54. Illan vieras karkasi johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen Petteri Puustisen osumalla, mutta vieraiden näkyvimpiin kuuluneelle Peteris Trekselle tuomittu viiden minuutin rangaistus aikaan 35:42 toi SB Vantaalle mahdollisuuden nousta taas peliin mukaan. Edarin ylivoima ehti pyörittää vajaa kaksi minuuttia, kunnes Asko Santero viimeisteli omalta paikaltaan neliön keskeltä Jesse Tolvasen syötöstä pelin tasoihin. Erän viimeisen minuutin alkuun kotijoukkueen kapteeni Toni Koskela komennettiin jäähyboksiin, mutta vielä onnistui Edari tasavajaalla karkaamaan erätaukojohtoon. Anton Aaltio viimeisteli aikaan 39:27, huikaiseva esityö ja syöttöpiste jälleen Jesse Tolvasen nimiin.

Päätöserän alkuun oli Kooveen vitonen kärsitty ja Koskelan kakkosesta vielä häntä jäljellä. Koovee käyttikin tilaisuuden hyväkseen, kun pallo ponnahti onnekkaasti päätylaudasta Trekselle, joka toi ylivoimalla vieraat tasoihin. Latvialaishyökkääjän nimiin kirjattiin myös ottelun seuraava tilastomerkintä, rangaistus vaarallisesta pelistä aikaan 47:44. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin taas Koovee, kun Jesse Ruokostenpohja ponnautti alivoimalla sarjakärjen taas johtoasemaan. Vieraiden vahva isku sai tästä virtaa ja joukkue venyttikin eron jo kolmeen ensiksi Samuli Segermanin maalilla ajassa 51:56 ja vielä Klavs Jansosin osumalla aikaan 55:13. Edari käytti oman aikalisänsä tähän hetkeen ja käynnisti samalla kirin pelaten ilman maalivahtia. Toni Koskela kavensikin kotijoukkueen pelatessa kuudella Lari Sorsan syötöstä ajassa 56:50 ja kun Jesse Tolvanen painoi heti seuraavassa vaihdossa Koskelan syötöstä Edarin jo maalin päähän, heräsi toiveet sarjapisteistä kotikatsomossa. Vahva pyöritys ei kuitenkaan enempää osumia tarjonnut ja näin ollen arvokkaat kolme sarjapistettä karkasivat Tampereelle.

Palkitut

Vieraiden parhaana palkittiin Jere Oksanen. Edarin ottelun MVP ja Wanda's pelin nälkäisin pelaaja oli Jesse Tolvanen, Lady Bodycare ottelun herrasmiespelaajaksi valittiin Tero Koski.

Erikoista

Edarin luottosotureihin jo monta kautta kuulunut Tero Koski sai ansaitun palkinnon pitkästä työstään vantaalaisjoukkueessa, ikimuistoinen ensimmäinen Divariosuma ja tyylikkäästi vielä kotiyleisön edessä.

Muuta

Perjantai-illan taisto tarjosi SB Vantaalta varsin vahvan esityksen, vaikka sarjapisteisiin asti ei esitys tällä kertaa riittänyt. Väkevä startti joulutauon jälkeen luo kuitenkin hyvän pohjan kevätkauteen.