Otteluraportti - Täpötäysi Temppeli johdatti Edarin jatkoon

10.04.2019

SB VANTAA - FOSU 9-4  (2-1, 5-2, 2-1)
Tilastot

SB Vantaan ja FoSun välisen nousukarsintasarjan ensimmäinen katkonpaikka nähtiin viime lauantaina Myyrmäen Urheilutalolla, jonne olikin tuppautunut väkeä aivan liitoksiaan myöten täyteen. Vajaa 400 katsojaa saivat todistaa kotijoukkueelta väkevän iltapuhteen, jonka johdosta Edari laittoi sarjan heti ensimmäisessä saumassaan poikki ja varmisti paikkansa Divarin nousukarsintojen finaalikierroksella.

Länsivantaalaisen urheilulegenda Juho Tolppolan suorittaman avauspallon pudotuksen jälkeen kakkospelin avausosumaa saatiin odottaa vain kaksi minuuttia, kunnes Tero Koski räjäytti katsomon ensimmäisen kerran hirmuhuutoon. Erän puolivälissä FoSulle tuomittua kaksiminuuttista ei kotijoukkue onnistunut hyödyntämään ja ajassa 15:31 nousi illan vieras tasoihin Ville Salomäen maalilla. Erätaukolukemiksi 2-1 laukoi kuitenkin ajassa 17:50 fantastisessa vireessä operoiva Riku Kallunki, syöttöpiste hienon esityön tehneelle Isto Ohvanaiselle.

Ottelun toiseen erään painoi Edari kunnolla kaasun pohjaan ja FoSu alkoi tippua kyydistä. Ajassa 24:20 ampui Lari Lundström lukemiksi 3-1 ja vain 16 sekuntia myöhemmin vei Kallunki pelin toisellaan SB Vantaan jo kolmen maalin karkumatkalle. Avauspelissäkin osunut Niko Remes onnistui kaventamaan lukemiksi 4-2 aikaan 27:19, mutta pari minuuttia myöhemmin tuomitun vierasrangaistuksen kuittasi tällä kertaa Edarin ylivoima, maalintekijänä Teemu Sorvari, syöttöpiste Leevi Auraselle.  Ja vain 12 sekuntia tämän jälkeen testattiin taas kotiyleisön äänijänteitä, kun Tero Koski viimeisteli pelin toisellaan lukemiksi jo 6-2, tähän FoSu penkki reagoikin vaihtamalla maalivahtia sekä käyttämällä oman aikalisänsä. Kummempia käärmekeittoja ei vieraiden pakista kuitenkaan löytynyt, kun heti seuraavassa vaihdossa tulitti Leevi Auranen karmealla pommilla SB Vantaan jo viiden maalin karkumatkalle. FoSun sarjan ykkösnimiin kuulunut Aleksi Kanninen pääsi vain 21 sekuntia myöhemmin taiteilemaan rangaistuslaukauksesta kavennuksen, mutta kun erässä ei enempää maaleja nähty, kirjattiin toinen erä Edarille lukemin 5-2 ja koko peli numeroissa 7-3 tauolle lähdettäessä.

Päätöserään oli FoSun lyötävä All in, mutta karvasta kalkkia vieraiden kirihaaveille juotti Lari Lundström pelin toisellaan vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Tämänkin jälkeen SB Vantaa onnistui puolustamaan FoSun pois parhailta maalipaikoilta ja Niilo Nevalainen Edarimaalilla napsi vuoren varmasti ne mitä maalille asti tuli. Lopulta ajassa 54:18 taiteili sarjan ehdottomiin ykkösnimiin kuulunut Riku Kallunki hattutemppunsa täyteen tyhjään maaliin ja vaikka Kanninen iski vielä pelin toisen maalinsa aikaan 56:32, ei lopulta suurta epäselvyyttä pelin voittajasta Temppelin lauantai-illassa nähty.

Edari ei hävinnyt sarjassa yhtäkään erää ja eteni Divarikarsintojen finaalivaiheeseen ansaitusti otteluvoitoin 2-0.

Palkitut

Kannel Krouvin ottelun parhaana pelaajana palkittiin Riku Kallunki, Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia ampunut Tero Koski.

Maalikooste

Edarin maalikoosteet tarjoaa Seppo Tuomi – linkki

Erikoista

Vajaa 400 katsojaa Myyrmäen Urheilutalolla takasi huikaisevan tunnelman sarjan katkaisupeliin. Iso kiitos runsaslukuiselle ja äänekkäälle kotiyleisölle, sekä paikalle saapuneille FoSu-faneille.