Otteluraportti - Edari kairasi ensimmäisen täplän

01.04.2019

FOSU - SB VANTAA 5-6ja.  (2-2, 1-1, 2-2, 0-1)
Tilastot

FoSun ja SB Vantaan välinen Divarin nousukarsintasarja räjäytettiin käyntiin viime perjantaina Forssan Kirkassilmä Areenalla. Lähes 500 katsojaa lehtereille houkutellut sarjan avauspeli tarjosi jännitystä viimeiseen asti, ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan onnistui lopulta nimiinsä hoitamaan illan vieras, kun Riku Kallunki tulitti jatkoajalla Edarille voiton.

Vauhtijoukkueeksi tiedetty FoSu aloitti itselleen tuttuun tyyliin illan pelin ja Edarin kone vielä alkuun hieman yski. Ajassa 2:09 ampui Juha Aaltonen kaukaa sarjan avausosuman ja vain 3 sekuntia myöhemmin lisäsi Joe Koppanen kotijoukkueen johdon jo kahteen. Edarin ottelusarjan ensimmäinen nähtiin kuitenkin toivotun nopeasti, kun Samuli Thamm ampui Tero Kosken syötöstä kavennuksen ajassa 3:36. Erän puolivälin jälkeen tuomittiin molemmille joukkueille lähes peräjälkeen kahden minuutin rangaistukset, kumpikaan ei omasta tynkä-ylivoimastaan onnistunut ratkaisua saamaan aikaan. Vajaa kaksi minuuttia ennen erätaukosummeria toi Thamm pelin toisellaan Edarin tasoihin, hurja pommi painui aivan isäntien Antti Järvisen vartioiman maalin yläpeltiin.

Ottelun toisessa erässä taisto jatkui ensimmäisen tapaan tasaisena, seuraavaa maalia saatiin odottaa erän puoliväliin, kunnes kotijoukkue karkasi taas kuskin paikalle pelissä. Edarin ykkönen kuittasi kuitenkin pelin jälleen tasoihin ajassa 34:32, kun Leevi Auranen onnistui Lari Lundströmin esityön päätteeksi.

Päätöserä ehti vanheta reilun minuutin, kun Riku Kallunki ällistytti puolituhatpäistä yleisöä fantastisella osumallaan vieden SB Vantaan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Ajassa 49:25 nollasi Niilo Nevalainen tyylillä kotijoukkueen rankkariyrityksen ja kun aikaan 54:31 runnoi Isto Ohvanainen pallon maaliin, oli SB Vantaa karannut jo kahden maalin karkumatkalle. Sinnikäs FoSu onnistui kuitenkin huikaisevan kotiyleisönsä siivittämänä virittelemään kunnon kirin päälle, kavennusmaalista vastasi ajassa 54:53 Aleksi Kanninen ja lopulta reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria Niko Remes tulitti kotijoukkueen tasoihin.

Ottelun jatkoaika ehti vanheta ainoastaan puolitoista minuuttia, kunnes Riku Kallunki hiljensi kuin seinään melun Kirkassilmä Areenalla. Kaamea pommi puolenkentän päältä painui kotijoukkueen maaliputken alle ja sinetöi SB Vantaalle ottelusarjan avausvoiton.