SBS Kings vs SB Vantaa - Edari käänsi hurjan sarjan nimiinsä

26.03.2019

Etelä-Suomen alueellisten pudotuspelien sarjasta SBS Kingsin ja SB Vantaan välillä muodostui odotetun hurja taisto paikasta Divarikarsintoihin. Sarjan avauspelin vei nimiinsä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt espoolaisjoukkue, mutta kaksi viimeistä peliä hoiti nimiinsä Edari, jonka myötä SB Vantaa jatkaa matkaansa kevään isoissa peleissä.

Game 1
SBS Kings – SB Vantaa  8-6  (3-2, 5-1, 0-3)
Tilastot

Sarja räjäytettiin käyntiin torstai-iltana Tapiolan Urheiluhallissa ja sen parkettialustalla, joka aiheutti yllättävänkin isoja haasteita vantaalaisryhmän pallolliseen peliin. Nimimiehiä vilisevä SBS Kings onnistui reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen avaamaan ottelusarjan maalihanat ja avausosumasta vastasi Kunkkujen se terävin keihäs, kun Matias Kaartinen ampui ylivoimalla kotijoukkueen johtoon. Kings ehti karata jo kahden maalin johtoon, kunnes hurjassa vireessä operoiva Leevi Auranen puhkaisi kuparisen myös Edarin osalta tämän kevään pleijaripeleissä.

Avauserän edetessä vielä tasaisissa merkeissä, koitti pelin toiseen kaksikymppiseen SB Vantaan sarjan mustin jakso. Avausminuutilla onnistuivat kummatkin kertaalleen, kun ensiksi Petri Jalanko ohjasi Kunkkuryhmän 4-2 johtoon, mutta vain puoli minuuttia myöhemmin punnersi Samuli Thamm SB Vantaan taas maalin päähän. Tämän jälkeen kääntyivät sählyjumalatkin vantaalaisjoukkuetta vastaan ja SBS Kings nakutteli itsensä jo 8-3 johtoon ennen pelin puoliväliä.

Ottelun päätöserän loppupuolella viritteli SB Vantaa vielä jonkinlaisen kirin päälle, mutta toisen erän kompuroinnin aiheuttama takamatka oli lopulta liian suuri ja näin ollen Kings kuittasi avauspelistä täplän nimiinsä numeroin 8-6.

Game 2
SB Vantaa – SBS Kings 7-2  (3-0, 0-1, 4-1)
Tilastot

Ottelusarjan toinen peli lauantaina kamppailtiin upeissa puitteissa, kun Edarin kotipeli oli siirretty Myyrmäen Energia Areenalla. Huippupuitteet ja hampaankoloon jääneet tähteet sarjan ensimmäisestä ottelusta siivittivät SB Vantaan vahvaan iskuun heti pelin alusta. Veitsi kurkulla pelannut vantaalaisjoukkue latoi avauserään kolme maalia, joista kahdesta vastasi takaisin hyökkääjäksi nostettu Isto Ohvanainen, hivenen pelaavan kokoonpanonsa kanssa kamppaillut Kings ei ensimmäisellä kaksikymppisellä onnistunut kertaakaan Edarivahti Niilo Nevalaista ohittamaan.

Ottelun toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi osuma, kun härkämäinen Sami Strömsten puhkoi Nevalaisen nollan. Peli pysyi kuitenkin edelleen tukevasti Edarin käsissä ja kun heti päätöserän alkuun löydettiin taas maalinteon siemenet, alkoi SB Vantaa karata vastustamattomasti sarjan ensimmäisessä katkopelissä. Vantaalaisjoukkue tanssi lopulta päätöserän nimiinsä lukemin 4-1 ja siirsi sarjan ratkaisun sunnuntaille kotivoitolla numeroin 7-2.

Game 3
SBS Kings – SB Vantaa 8-9  (3-3, 3-4, 2-2)
Tilastot

Sarjan gameseven iskettiin sunnuntai-iltana Esport Areenalla, ratkaisupelistä muodostui hurja taistelu, jossa tuomarilinjakin muuttui ja melkein kaikki mahdollinen oli sallittua. Kiivasta kamppailua ja koviakin otteita tarjonnut ottelu tarjosi huiman kliimaksin jännittävälle sarjalle, maalin pelissä Edari oli kuitenkin lopulta yhdellä parempi.

Jo ottelun toisella minuutilla pääsi Kings-tähti Kaartinen yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta ei onnistunut Niilo Nevalaista ohittamaan. Ajassa 4:12 sarjan ykkösnimiin kuulunut Riku Kallunki vei illan vieraat johtoon, mutta ex-Edari Petri Pollari pommitti Kingsin tasoihin reilu pari minuuttia myöhemmin. Kolmen tehopisteen keskiarvolla sarjan läpi tahkonnut Leevi Auranen vei erän puolivälin jälkeen Edarin taas tasoihin ja maalitykki Tero Koski lisäsi vantaalaisjoukkueen johdon jo kahteen ajassa 12:47. Kunkkulauman isot nimet nostivat pelin lukemat erätauoksi tasoihin, kun Game 2:sta sivussa ollut Markus Olkkonen onnistui ensin ja minuutti ennen taukoa viimeisteli Oliver Wardi.

Toinen erä polkaistiin käyntiin salamamaaleilla, Auranen teki pelin toisensa vain 33 sekunnin pelin jälkeen, mutta Olkkonen myös pelin toisellaan toi Kingsin taas tasoihin, vajaa minuutti Edariosuman jälkeen. Tasoihin lyötiin rankkaritilastotkin, kun Samuli Raumanni epäonnistui omassa yrityksessään ajassa 22:46, jonka jälkeen karkasi Kings ensimmäistä kertaa seiskapelissä johtoon. SB Vantaa kasasi kuitenkin vielä rivinsä ja Matti Siitosen, Leevi Aurasen hattutemppumaalin ja Lari Lundströmin osumien turvin pelin päätöserään lähdettiin vierasjohdossa 6-7.

Kovaan taisteluilmeeseen itsensä sunnuntaiksi ladannut SB Vantaa siirtyi askeleen lähemmäksi jatkopaikkaa, kun ajassa 44:09 viimeisteli Isto Ohvanainen, väkevän esityön maaliin teki Riku Kallunki. Ja kun kaksi minuuttia myöhemmin tästä, osui Benjamin Iles Toni Koskelan syötöstä, vihelsi Kings Edarijyrän poikki aikalisällä ja punoi viimeiset juonet sarjan kääntämiseksi itselleen. Wardi ja Perttu Pajukoski toivatkin kotijoukkueen vielä maalin päähän, jonka jälkeenkin Edaripäädyssä pyöri hurja Kingsin rynnistys. Ajassa 55:50 laputettiin Oliver Wardi punaisella kortilla sarjasta ulos, samaan aikaan Edaripuolustaja Lari Sorsalle kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. Pelin viimeiset minuutit löi vantaalaisjoukkue kaiken likoon puolustaessa omaa maaliaan ja Niilo Nevalainen luukulla hoiti tyylikkäästi muutamat todella vaaralliset kotijoukkueen paikat.

Lisäosumia ei pelissä enää nähty ja näin ollen SB Vantaa kuittasi itselleen jatkopaikan otteluvoitoin 1-2 hurjan taistelun päätteeksi.