Otteluraportti - Edarille taas lunta tupaan päätöserässä

28.11.2018

SB VANTAA - SBS KINGS 7-8  (0-1, 6-1, 1-6)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina seuran pikkujoulupelissä Myyrmäen Urheilutalolla lohkokärki SBS Kingsin. Illan kamppailu noudatti SB Vantaalle hyvin tuttua kaavaa viime kierroksilta, peli oli täysin hallussa ensimmäiset kaksi erää, mutta kolmannessa kaikki katkesi ja vierailija tyylitteli rinnalle sekä lopulta ohi.

Ottelun avauserä sujui SB Vantaan kontrollissa ja kotijoukkue piti valtaosan palloa, aivan vaarallisimmille maalipaikoille ei Edari kuitenkaan päässyt. Avauserän ainokaisesta vastasi kuitenkin illan vieras, kun Kingsin liigatähdet järkkäilivät 0-1 maalin aikaan 18:45.

Toisen erän alkuun kuritti ex-Edari Henri Åhman vanhaa seuraansa maalintekijän maalilla, syöttöpiste toiselle entiselle SB Vantaan pelaajalle, Petri Pollarille. Erän puolivälin jälkeen pääsi kotijoukkue ylivoimalle ja vain reilun 15 sekunnin pyörityksen jälkeen naulasi Leevi Auranen Edarin illan ensimmäisen komealla laukauksella.  Vain reilu minuutti myöhemmin ajoi SBS Kingsin Petri Jalanko rumasti Isto Ohvanaista päähän, seurauksena ansaitusti punainen kortti ja Edarille viiden minuutin ylivoima. Harvemmin on Temppelillä samanlaista ilotulitusta nähty, kuin nyt vitosen aikana yv:llä. SB Vantaa rummutti kotiyleisön siivittämänä tylysti ja tehokkaasti vajaaseen kolmeen minuuttiin viisi maalia, ensiksi tulitti Toni Koskela aikaan 33:55, puoli minuuttia myöhemmin Lari Lundström runnoi Matti Siitosen laukauksen karat verkkoon, ajassa 35:08 ampui Samuli Raumanni tyylikkäästi yläkulmaan ja tästä vain 29 sekuntia myöhemmin pamautti Samuli Thamm hirmukudilla kotijoukkueen jo 5-2 johtoon. Kun vielä Toni Koskela osui toistamiseen ylivoimalla kellojen näyttäessä aikaa 36:05, otti Kings aikalisän ja onnistui rauhoittamaan tilanteen, sekä illan isäntien pyörremyrskyn, joten toiselle erätauolla siirryttiin kotijohdossa lukemin 6-2.

Sunnuntai-illan kolmas erä tarjosi tarinaan kuitenkin taas Edarille niin tutun kuopan, johon vantaalaisryhmä jälleen valitettavasti koko painolla romahti. Perttu Pajukoski aloitti vieraiden kirin jo 20 sekunnin pelin jälkeen, Roope Piiparinen kavensi lukemiksi 6-4 alivoimalla vain reilu puoli minuuttia myöhemmin ja kun Pajukoski osui toistamiseen aikaa, 44:52, oli liigatähtiä vilisevä vieras jälleen jo maalin päässä. Isto Ohvanaisen hieno laukaus erän puolivälissä vei SB Vantaan jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta heti seuraavaan vaihtoon painoi Pajukoski hattutemppunsa täyteen ja taas seuraavassa vaihdossa ampui konkari Sami Strömsten pelin tasoihin. Ottelun viimeinen naula nähtiinkin sitten jo aikaan 53:46, kun Severi Korhonen pääsi naulaamaan Kingsin jälleen johtoasemaan, jonka se piti helpohkosti pelin loppuun asti.

Palkitut

Kannel Krouvi palkitsi kotijoukkueen arvokkaimpana pelaajana Samuli Raumannin. Toni Koskela palkittiin SB Vantaan parhaana pelaajana ja Matias Kaartinen vieraiden parhaana.

Maalikooste

Edarin maalikoosteet tarjoaa Seppo Tuomi – linkki

Erikoista

Edarin surulliset kolmannen erän sulamiset saivat siis taas karmealla tavalla jatkoa. Isojen sarjapisteiden luisuminen pois omista käsistä laadukasta vastustajaa vastaan kirvelee ja koettelee joukkuetta, jälleen kerran ottelu oli enemmän kuin hallussa, mutta rahkeita pelin hoitamiseen maaliin asti ei löytynyt.