Otteluraportti - Vantaan Derbystä kotivoitto

22.10.2018

SB VANTAA - AC HAKI  8-7 (0-2, 5-2, 3-3)
Tilastot

Perjantai-iltana Myyrmäen Urheilutalolla kamppailtiin salibandykauden 2018-19 ensimmäinen Vantaan Derby, jossa kohtasivat sarjansa pelkillä voitoilla aloittaneet SB Vantaa ja AC HaKi. Laadukkaasta ja loppuun asti jännittävästä taistosta voittajaksi selviytyi illan isäntä, voiton myötä Edari siirtyi samalla myös koko lohkon kärkipaikalle.

Ottelun alkuvaiheessa niskan päällä oli vierasjoukkue ja avausosumakin merkattiin AC HaKi:n nimiin, kun Miko Jussila osui ajassa 13:15. Avauserän viimeisellä minuutilla Samuli Thamm passitettiin jäähyboksiin ja vieraat käyttivät ylivoimansa hyväkseen, kun Ilkka Koski tälläsi erätaukolukemiksi 0-2 vain 9 sekuntia ennen summeria.

HaKi:n supervaarallinen ykköskentällinen lisäsi vieraiden johdon jo kolmeen ajassa 24:01, kun Tom Strömsten laukoi pallon ylänurkkaan Edaripeiton kautta. SB Vantaan maalihanat avautuivat kuitenkin vihdoin ajassa 24:58, kun paluun rosteriin tehnyt Leevi Auranen kavensi lukemiksi 1-3. HaKi-ykkönen vei kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin valkopaidat taas kolmen maalin päähän, kun Tommi Vappula osui Tommi Rosendahlin vahvan esityön jälkeen. Heti seuraavassa vaihdossa tuomittiin kuitenkin vierasjoukkueen ensimmäinen kaksiminuuttinen ja Edarin ylivoima kiitti sekä kuittasi. Isto Ohvanainen ampui Toni Koskelan syötöstä kavennuksen ajassa 29:51 ja kun vajaa kaksi minuuttia myöhemmin toi Auranen pelin toisellaan SB Vantaan jo maalin päähän, alkoi Temppelin lehtereillä kiehumaan. Kotijoukkueen tasoitus nähtiinkin lopulta ajassa 35:59, kun näyttävän syöttömyllyn päätteeksi ampui taas ison pelin pelannut Lari Lundström pallon yläpeltiin. Ja kun vain vajaa minuuttia myöhemmin siirsi Edarin alkukauden maalipyssy Samuli Thamm kotijoukkueen ensimmäistä kertaa pelissä johtoon, kirjattiin kakkoserä SB Vantaalle peräti numeroin 5-2.

Päätöseräänkin tuli kaukaloon väkevä Edari, Riku Kallunki naulasi ensiksi ajassa 46:12 kauden kolmannen maalinsa ja heti seuraavassa vaihdossaan nuorukainen alusti hienosti Teemu Sorvarille paikan, josta Edarikonkari viimeisteli omaan varmaan tapaansa. Kotijoukkue siirtyi jo 8-4 johtoon, kun Samuli Thammin syötöstä tälläsi Ville Pussinen Edariuransa ensimmäisen, mutta tämän jälkeen alkoi AC HaKi:n kiri. Ilkka Koski ampui hieman ennen erän puoliväliä pelin toisen maalinsa, pistehirmu Jussi Laamanen iski heti seuraavassa vaihdossa komeasti rystyllä lukemiksi 8-6 ja lopulta vielä Joona Marjanen nosti vieraat jo maalin päähän ajassa 53:58. Pelin loppuhetket kyykki SB Vantaa ja taisteli pelikelloa pois taululta ja kun edes ajassa 58:22 Tero Koskelle tuomittu kaksiminuuttinen ei auttanut AC HaKi:a nousemaan enää tasoihin pelissä, nosteltiin kauden ensimmäisen Vantaan Derbyn päätteeksi voiton kunniaksi käsiä kohti kattoa kotipäädyssä.

Maalikooste

Linkki

Palkitut

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Riku Kallunki, ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi joukkue valitsi Sami Verkkoperän.