Otteluraportti - Edari isoon vierasvoittoon

15.10.2018

Blackbirds - SB Vantaa 5-7  (2-3, 3-2, 0-2)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue vieraili lauantaina Keravalla Kurkelassa, jossa Edaria isännöi vantaalaisryhmän kahdesti viime kaudella kaatanut Blackbirds. Sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Mustarastaat oli jälleen odotetun kova haaste, mutta tällä kertaa SB Vantaa onnistui itselleen voiton tärkeästä kamppailusta kampeamaan.

Ottelun avausosumasta vastasi vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Edarikapteeni Toni Koskela, syöttöpiste merkittiin Samuli Raumannin nimiin. Kotijoukkueen tasoitus nähtiin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun konkari Petri Pyysing avasi isäntien maalihanat. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin pääsi Blackbirds ensimmäistä kertaa ylivoimalle ja rankaisi heti, kun Tommi Kokkonen ampui kotijoukkueen johtoon. Edari-ylivoima kuitenkin onnistui samassa tempussa ensimmäisellä yrittämällään, tulikuuma Matti Siitonen tarjoili ja Samuli Raumanni naulasi vieraat tasoihin ajassa 13:30. Erätaukolukemiksi 2-3 taiteili sentterinä vahvasti esiintynyt Lari Lundström vajaa kaksi minuuttia myöhemmin, illan toinen tehopiste Koskelalle syöttöpisteen muodossa.

Ensimmäisen erän lopun jäähyistä seurannut kotijoukkueen ylivoima kampesi kuitenkin Mustarastaat tasoihin kun toinen erä ehti vanheta vain 24 sekuntia, viimeistelijänä Divaripyssy Jyri Laine. Edari karkasi kuitenkin jälleen johtoon ajassa 24:59, kun taas Matti Siitosen hienosta esityöstä ampui Samuli Thamm jo kauden seitsemännen maalinsa. Kotijoukkueen Eetu Sirkka nosti Blackbirdsin taas tasoihin hieman ennen pelin puoliväliä vastahyökkäyksen päätteeksi, jonka jälkeen Kurkelan kaukalossa alkoi melkoinen jäähysirkus. Siitoselle tuomittiin ensin kaksiminuuttinen, mutta kolme seuraavaa herraa jäähyboksissa olivatkin kotijoukkueen miehiä, kahden miehen ylivoimalla SB Vantaa onnistuikin lopulta ajassa 36:42, kun Lari Sorsa ampui maalin kattoon kauden avausosumansa. Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemissa 5-5, kun Petri Pyysing ampui vaparista pelin toisensa.

Kolmannessa erässä pelit ratkotaan ja niin kävi nytkin. Päätöserässä nähtiin kaksi maalia ja kumpaankin merkattiin tekijäksi sama mies. Puolustuksen voimahahmo Benjamin Iles otti ratkaisijanviitan harteilleen ja ampui ensiksi upeasti rystyllä voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 50:16 ja iski vielä kellon näyttäessä aikaa 54:44 viimeiset naulat Mustarastaiden arkkuun.

Palkitut

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Eetu Sirkka, SB Vantaalta herkut mukaan matkaan kuittasi Benjamin Iles. Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Lari Lundström.

Erikoista

Edari on ollut kolmessa sarjapelissään todella vahva ratkaisujen hetkillä, kun päätöserät ovat menneet SB Vantaan nimiin kaikki kolme ja maaliero kolmansissa kaksikymppisissä on Edarille 7-1.

Muuta

Tasokas ottelu tarjoili myös melkoisen näytöksen jäähyjen osalta, pelissä puhallettiin yhteensä 10kpl kahden minuutin rangaistuksia. Jäähyt vei nimiinsä kotijoukkue Blackbirds 6-4.