Otteluraportti - Runkosarja pakettiin voitokkaasti

19.03.2018

SB VANTAA - RANGERS II  7-3  (1-1, 3-1, 3-1)
Tilastot

Edari pelasi viime lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa, jossa SB Vantaan vieraaksi poikkeuksellisesti Tiger Sport Areenalle saapui suorasta sarjapaikastaan taistellut Rangers II. Tiiviisti puolustanut illan vieras kiusasi nousukarsintapaikan perässä ollutta vantaalaisjoukkuetta läpi ottelun, mutta Edari selvisi lopulta pelistä voittajana ulos ja varmisti samalla paikkansa kevään isoissa peleissä.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi jo avausminuutilla Samuli Raumanni, joka kiskaisi hirmupommin vierasjoukkueen maalin yläkulmaan, syöttöpisteen maaliin merkkautti Leevi Auranen. Tämän jälkeen Edari pelasi taululta pois yhden alivoiman, mutta sen sijaan erän viimeisellä minuutilla Lasse Lundströmille helpohkosti tuomitun kaksiminuuttisen Rangers II hyödynsi, kun Aleksi Moilanen ampui erätaukolukemiksi 1-1 vain 15 sekuntia ennen taukosummeria.

Ajassa 24:20 vei Sampo Kiviharju SB Vantaan uudestaan johtoon komean syöttörallin päätteeksi, syöttöpiste maaliin jälleen Leevi Aurasen nimiin. Moilanen onnistui kuitenkin pelin toisellaan tuomaan vieraat taas tasoihin ajassa 35:31, mutta kun vain puoli minuuttia myöhemmin onnistui Lasse Lundström taas Aurasen syötöstä ja tästä toiset puoli minuuttia myöhemmin roikotti Jens Eriksson kaukolaukauksella pallon maaliin, lähdettiin toiselle erätauolle kotijohdossa lukemin 4-2.

SB Vantaa pääsi taas päätöserän alkuun kuluttamaan jäähypenkkiä ja joutui hetken pelaamaan kahden miehen alivoimalla, kunnes vain muutama sekunti ennen Toni Koskelan jäähyn päättymistä kavensi Rangers II numeroiksi 4-3. Päätöserän puolivälin jälkeen tälläsi Samuli Raumanni pelin toisen maalinsa ja kun ajassa 51:44 viimeisteli Edarikapteeni Samuli Thamm tyylikkäästi Lari Sorsan esityöstä lukemiksi 6-3, alkoi runkosarjan päätöspeli kääntyä vantaalaisjoukkueen nimiin. Illan loppulukemiksi tyylitteli Sami Niskanen ylivoimalla ajassa 56:12, komean esityön osumaan tarjoili Teemu Sorvari.

Erikoista

Runkosarjan päätöspelikin totteli jo aiemmin kaudelta tuttua kaavaa, SB Vantaa vei peliä ja hallitsi palloa, silti jäähypenkkiä kulutti jälleen enemmän vantaalaisryhmä. Edari istui ottelussa yhteensä viisi kaksiminuuttista, vieraiden ensimmäinen jäähyn arvoinen rike löydettiin vasta pelin viimeisillä minuuteilla.