Otteluraportti - Edari takaisin voittojen tielle

26.02.2018

HaKi Visa - SB Vantaa 6-8  (1-1, 1-4, 4-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue teki lauantaina onnistuneen ryöstöretken Campo Sportiin, kun HaKi Visa kaatui vieraskaukalossa numeroin 6-8. Illan kamppailu ei isommin kerrottavaa jälkipolville jättänyt, mutta tärkeiden sarjapisteiden kera kotiin matkannut SB Vantaa sen sijaan tukevoitti omia asemiaan sarjan tasaisessa kärkitaistossa.

Avauserässä ottelu kulki vahvasti vierasjoukkueen komennossa, mutta ensimmäistä maalia saatiin odottaa erän puoliväliin, kunnes Teemu Sorvari onnistui ylivoimalla Sami Niskasen esityöstä. HaKi Visa kuittasi kuitenkin erätaukolukemiksi 1-1 ajassa 17:49 Atte Grönlundin maalilla.

Ottelun toiseen erään alkoi SB Vantaa löytämään myös hieman maalijyväänsä vahvan pallonhallinnan kaveriksi ja ennen pelin puoliväliä joukkue karkasi 1-4 johtoon Leevi Aurasen, Benjamin Ileksen ja Sampo Kiviharjun osumilla. Ajassa 32:12 tuomittiin Lari Lundströmille kaksiminuuttinen, mutta vielä seuraavastakin maalista vastasi Edari, kun Toni Koskela ja Sami Niskanen karkasivat alivoimalla hyökkäykseen, jonka jälkimmäinen päätti tyylikkääseen osumaan. Erän viimeisestä vastasi kuitenkin jälleen illan kotijoukkue, kun Marco Uusimaa nosti taukotilanteeksi 2-5 maalinedustalta.

Päätöserän alkuun tulitti Toni Koskela SB Vantaan taas neljän maalin päähän, mutta tämän jälkeen notkahti vierasjoukkueen pelaaminen pahemman kerran. HaKi Visa onnistui kirimään jo maalin päähän, kunnes Sami Verkkoperän kaukolaukaus upposi komeasti maalin ylänurkkaan. Illan isäntä onnistui vielä tämän jälkeen kertaalleen, mutta lopullisen sinetin Edarin sarjapisteille upotti Lasse Lundström tyhjään maaliin 40 sekuntia ennen päätössummeria.

Erikoista

Edarimaalilla Niilo Nevalainen torjui voiton (15 torjuntaa) ja merkkautti tililleen lisäksi syöttöpisteen SB Vantaan viimeiseen osumaan.