Otteluraportti - Sarjakärki toistamiseen parempi

21.02.2018

SB VANTAA - BLACKBIRDS 4-9 (0-2, 2-2, 2-5)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi perjantaina sarjan kärkikamppailussa lohkoa tällä kaudella dominoineen Blackbirdsin. Jännitysnäytelmäksi ennakkoon povattu kärkitaisto lässähti Edarin osalta pahemman kerran, kun ryhmä ei omalle tasolleen tärkeässä paikassa yltänyt ja illan vieras vei mukanaan sarjapisteet Keravalle. Samalla Blackbirds aiheutti SB Vantaalle kauden ensimmäisen kotitappion ja katkaisi vantaalaisryhmän kymmenen pelin mittaiseksi venyneen voittoputken.

Ottelun avauserä oli kärkipelille ominaista tarkkaa kyttäilyä, erän kahdesta maalista vastasi illan vieras ja Petri Pyysing, Edari ei maalinteossa onnistunut edes erän viimeisen minuutin ylivoimalla.

Toisen erän alkupuoliskolla hoitivat molemmat kertaalleen alivoimat pois taululta, mutta ajassa 31:16 iski Pyysing hattutemppunsa täyteen ylivoimamaalilla. Ajassa 34:27 onnistui vihdoin SB Vantaa, kun Sampo Kiviharju punnersi Edarin kavennuksen maalinedustalta. Pyysing kuittasi kavennuksen puolitoista minuuttia myöhemmin, mutta erätaukolukemiksi 2-4 viimeisteli Benjamin Iles ajassa 37:19.

Kolmanteen erään lähti SB Vantaa lyömään kaiken peliin, mutta erän alku oli murheellinen. Blackbirds karkasi kahdeksan minuutin pelin jälkeen jo 2-7 johtoon ja kun Pyysing viimeisteli ajassa 49:18 rangaistuslaukauksesta lukemiksi 2-8, alkoi peli valua sarjakärjen nimiin. Pelin loppupuolella toivat vielä Samuli Raumanni ja Kiviharju pelin toisellaan pientä toivoa Edarille, mutta aivan todellista kiriä ei vantaalaisryhmä onnistunut luomaan ja lopulta Pyysing viimeisteli pelin loppulukemiksi 4-9 puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Erikoista

Petri Pyysingillä onnistui illan pelissä kaikki mahdollinen ja välillä mahdotonkin. Tehot 7+0 on melkoisen lihava saldo sarjan kärkipelistä.