Otteluraportti - Edari selvään vierasvoittoon

28.11.2017

M-TEAM VANTAA - SB VANTAA 6-15  (2-3, 2-2, 2-10)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue esiintyi viime lauantaina Ruskeasuon ArenaCenterissä M-Team Vantaan vieraana, illan pelissä Edari käynnisteli päätöserässä todelliset maalitalkoot ja jyräsi lopulta selkeään vierasvoittoon numeroin 6-15.

Ottelun avausosumasta vastasi M-Team Vantaa ylivoimalla vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta vieraiden vastaus saatiin ajassa 4:29, kun Chris Starck osui Lari Sorsan syötöstä. Toni Koskela vei vieraat ensi kertaa johtoon hieman ennen erän puoliväliä, mutta M-Team Vantaa nousi tasoihin ajassa 13:08. Reilu puoli minuuttia tästä nollasi Edarimaalilla Niilo Nevalainen kotijoukkueen rangaistuslaukauksen ja kun siitä seurannut alivoimakin hoidettiin kunnialla pois, vei Samuli Thamm kauden toisellaan Edarin taukojohtoon lukemin 2-3.

Ottelun toisessa erässä maaleja tehtailtiin vuorotahtiin, Chris Starck venytti ensiksi vieraiden johdon kahteen, M-Team Vantaa kavensi ajassa 26:37, Samuli Raumanni vei Edarin jälleen kahden maalin karkumatkalle, kunnes Anttoni Heikura osui ylivoimalla ajassa 36:21 tehden erätaukolukemiksi 4-5.

Jos on Edarin todellisen potentiaalin esilletuloa alkukaudesta hieman odoteltu, niin kenties Rusan päätöserä ainakin jossain määrin viitteitä tästä tarjoili. Vantaalaisryhmä osui ensimmäiseen minuuttiin kahdesti Toni Koskelan ja Sami Niskasen maaleilla, jonka jälkeen kaukalossa alkoi todellinen one man show, kun SB Vantaan pörssikärki Koskela vastasi pelin neljästä seuraavasta maalista. Sami Niskanen ampui pelin toisen maalinsa ajassa 51:43 vieden Edarin jo 4-12 johtoon, M-Team Vantaa kaunisteli hieman lukemia tämän jälkeen kahdella salamamaalillaan, mutta sitten oli taas Edarin vuoro, kun ensiksi ampui Chris Starck hattutemppunsa täyteen ajassa 54:05, sitten osui Teemu Jokinen alivoimalla ja lopulta ajassa 58:31 viimeisteli myös Sami Niskanen ylivoimalla oman hattutemppunsa täyteen.

Ottelun päätöserä kirjattiin SB Vantaan nimiin peräti lukemin 2-10 ja iloinen, sekä varsinkin tehokas hyökkäyspelaaminen oli hienoa katsottavaa. Laadukas ja laaja vantaalaisryhmä näytti kenties ensimmäisen kerran tällä kaudella, minkälaisia tehoja vahvasta rosterista on irti otettavissa.

Erikoista

Toni Koskela oli illan ehdoton kingi hurjalla pistesaldollaan 6+1. Edarirookie on jengin pörssiykkönen tehoin 16+8=24, koko sarjan maalipörssin kakkonen Janne Uotilan jälkeen ja myös sarjan pistepörssin kakkonen Rangers II:n Aleksi Moilasen jälkeen.

Muuta

Sarjan kärkitaisto käy kiivaana ja kuumana, lohkon TOP5-joukkueet ovat kaikki kahden pisteen sisällä. Edari on taulukossa yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen neljäntenä.