Otteluraportti - Kotiavaus kääntyi voitoksi

09.10.2017

SB VANTAA - GRANI AGENTS  7-6  (2-0, 2-2, 3-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue sai perjantaina kauan odotettuun kotiavaukseen vieraaksi vahvasti kautensa avanneen Grani Agentsin. Perjantai-illan pelistä Temppelillä muodostui lopulta numeroiden valossa odotetun tasainen, kun kotijoukkueen vahva startti ei kovin kauaksi kantanut ja Edari päästi vieraat mukaan oman pelaamisen hivenen hajottua käsiin.

Pelin ensimmäiset viisi minuuttia tarjosivat Edariryhmältä todellisen näytön siitä, mihin joukkue parhaimmillaan kykenee. Pallo ja miehet liikkuivat aktiivisesti, eikä illan vieras kovin montaa kertaa päässyt pelivälineeseen koskemaan. Temppelin kauden ensimmäisestä osumasta vastasi ylivoimalla Lari Sorsa ajassa 4:03 ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin vei Niko Stark isännät 2-0 johtoon. Grani Agents pääsi erän loppupuolella yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta, mutta tämän ja sitä seuranneen alivoiman Edarimaalilla torjunut Niilo Nevalainen hoiti yhdessä hienosti taistelleen alivoimanelikon.

Ottelun toisessa erässä peli tasoittui jo selvästi ja lopulta ajassa 28:59 kavensi vieraat lukemiksi 2-1. Paluumuuttajien maalikarkelot saivat kuitenkin erän puolivälin jälkeen jatkoa, kun Lasse Lundström vei Toni Koskelan esityöstä Edarin jälleen kahden maalin karkumatkalle. SB Vantaa pääsi tämän jälkeen yrittämään ylivoimalla, mutta tästä ei tulosta aikaan saatu, silti pelin seuraavasta maalista vastasi kotijoukkue, kun Ville Vänskä tyylitteli Edariuransa ensimmäisen sarjapelimaalin Samuli Thammin syötöstä ajassa 38:16. Erän viimeisellä minuutilla onnistui kuitenkin Grani Agents vielä kertaalleen ja näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin kotijohdossa lukemin 4-2.

Ottelun päätöserä tarjosi melkoisen sirkuksen lukuisine jäähyineen, erän kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi SB Vantaa, kun Lari Sorsa osui kahdesti reilun minuutin sisään. Erän puolivälin paikkeilla osui Edarille todella musta kaksiminuuttinen ja Grani Agents nousi kolmella pikamaalillaan hengittämään jo maalin päähän. Vieraiden kirin katkaisi kuitenkin Sami Niskanen todella tyylikkäällä osumalla Lasse Lundströmin esityöstä ajassa 53:18, mutta edelleen piti Grani kaasun pohjassa ja nousi taas maalin päähän ajassa 56:24. Vain hetki tämän jälkeen todistettiin Temppelillä isoa draamaa, kun Sami Verkkoperälle tuomittiin viiden minuutin rangaistus, jonka ansiosta illan vieras pääsi yrittämään lisäosumien tekoa ylivoimalla koko pelin lopun. Edarinelikot kyykkäsivät kuitenkin hienosti minuutit pois taululta ja Nevalainen maalilla hoiteli loput, näin ollen tärkeät sarjapisteet jäivät kotiavauksesta Myyrmäkeen numeroin 7-6.

Jos sarja-avaus Tiikerit Akatemian vieraana tarjosi vahvan ja suht ehjän esityksen SB Vantaalta, ei samaa voi sanoa perjantain kotiavauksesta. Todellista tykkialkua seurasi peliesityksen paha notkahtaminen, mutta silti pienten vaikeuksienkin kautta joukkue onnistui löytämään keinot pelit voittamiseen.

Erikoista

Paluumuuttajat Lari Sorsa ja Lasse Lundström olivat isosti framilla kauden ensimmäisessä kotipelissä, Sorsa naputteli hattutempun ja Lundström oli illan tehomies pistein 1+3.

Muuta

Edaritulokkaista Ville Vänskä ampui ensimmäisen sarjamaalinsa SB Vantaan paidassa, Sami Niskanen, Toni Koskela ja Leevi Auranen sen sijaat virittelevät kukin tahollaan jo pientä pisteputkea.