Otteluraportti - Vakuuttava startti sarjakauteen

02.10.2017

TIIKERIT AKATEMIA - SB VANTAA 1-11  (1-3, 0-4, 0-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue avasi sarjakautensa sunnuntaina Tiger Sport Areenalla Tiikerit Akatemian vieraana. Myös kauden 2016-17 avausottelussa kohdanneet ja silloin tasapelin tahkonneet joukkueet iskivät taas yhteen sarjastartissa, mutta tällä kertaa kaukaloon asteli varsin vahva, sekä vakuuttava SB Vantaa, joka haki lopulta melkoisen selvin lukemin isot sarjapisteet mukaansa.

Edarin sarjakauden avausosumasta vastasi viime kevään superkentällisen laiturit, kun Jonne Koskinen viimeisteli Teemu Sorvarin esityöstä ajassa 7:13. Paluun Edaripaitaan täksi kaudeksi tehnyt Sampo Kiviharju lisäsi vieraiden johdon kahteen vain reilu puoli minuuttia myöhemmin, syöttöpisteen tililleen merkkautti toinen paluumuuttaja, vielä viime kaudella Tiikerit Akatemiaa edustanut Leevi Auranen. Edarin vahvan pallonhallinnan keskellä pääsi kotijoukkue iskemään hivenen varkain kavennusmaalinsa ajassa 13:58, mutta erätaukolukemiksi ampui 1-3 Teemu Sorvari tällä kertaa Koskisen toimiessa syöttäjänä kaksi minuuttia ennen taukosummeria.

Ottelun toinen erä ehti vanheta pari minuuttia, kun Sampo Kiviharju naulasi illan toisensa vahvan keskialueen karvauksen jälkeen ja ajassa 27:51 viime kauden pörssiykkönen Samuli Raumanni vei kauden ensimmäisellään SB Vantaan jo 1-5 johtoon. Ottelun puolivälin tuntumassa Edarin kesän isoihin hankintoihin kuuluneet Toni Koskela ja Sami Niskanen värkkäsivät kauden ensimmäisen ylivoimaosuman, ensin mainitun toimiessa maalintekijänä. Edari hoiti tämän jälkeen miehekkäästi pois taululta oman alivoimansa ja lopulta ajassa 36:05 ampui Sami Verkkoperä vierasjoukkueen erän neljännen maalin.

Päätöserän alkuun löi Edari tarvittavat naulat Tiikereiden arkkuun, kun vain 12 sekunnin pelin jälkeen viimeisteli Sami Niskanen Edariuransa ensimmäisen osuman ja puolitoista minuuttia myöhemmin siirsi Pyry Peltonen SB Vantaan jo kahdeksan maalin karkumatkalle. Samuli Raumannille ajassa 47:06 tuomitun rangaistun hoiti vierasjoukkue jälleen mallikkaasti pois ja lopulta pelin päätösminuuteilla tyylittelivät Sami Niskanen ja Samuli Raumanni pelin toisilla osumillaan ottelun päätöslukemiksi 1-11.

SB Vantaan esitys sarja-avauksessa oli juuri niin tylyn jämäkkä, kuin toivoa sopikin. Laadukas ryhmä sai kenties ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulosmitattua sitä pelaamisen tasoa, johon ryhmällä potentiaalia on ja osoitti suhteellisen ehjän avausottelun myötä olevansa valmis pelaamaan sarjapisteistä heti kauden alkukierroksilla.

Erikoista

Edaritulokkaat ja paluumuuttajat olivat odotetun näkyvässä roolissa avausottelussa, kolmen pisteen iltaa viettivät Sami Niskanen ja Sampo Kiviharju (2+1), kahteen tehopisteeseen ylsivät tuoreista Edarikasvoista Toni Koskela (1+1) ja Leevi Auranen (0+2), yhden tehopisteen itselleen kirjauttivat Lasse Lundström (0+1) sekä Pyry Peltonen (1+0).

Muuta

Jo Suomen Cupissa vahvasti esiintynyt Aleksi Paakkari jatkoi siitä mihin viikko sitten jäi, sarjakauden avausiltaan Edariveskarille mahtui tukku varmoja perustorjuntoja, muutama eleetön iso nollaus ja ainoastaan yksi selän taakse livahtanut pallo avauserässä.