Timanteille täysi pistepotti Myllypurosta

26.03.2017

Timantit varmistivat sunnuntaina lohkonsa kakkossijan kahdella voitolla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Timantit pelaavat seuraavana turnausviikonloppuna kahden viimeisen sarjapelin lisäksi vielä yhden karsintaottelun aluelopputurnaukseen pääsystä kilpasarjan joukkuetta vastaan. Tämä vastustaja ratkennee vielä tänä iltana.

Timantit ovat siis nyt Etelä-Suomen 6 parhaan D-tyttöjoukkueen sakissa!

Timanttien aamun ensimmäinen peli oli PSS Keltaista vastaan.
Ottelun tilastomerkinnät käynnistyivät ajassa 3.08 kun Elsa pujotteli itsensä vapaaksi, ja syötti toisella reunalla kytänneelle Islalle jonka nopeasti lähtenyt veto painui taka-alanurkkaan. Timanttien 2-0 maali syntyi 9 minuutin pelaamisen jälkeen,  kun Saga antoi laidalta poikittaisen syötön Nellille, jonka keskeltä lähtenyt veto meni sivuttain liikkuneen veskarin alta maaliin. Vain 10 sekuntia edellisestä (9.34) ja Timantit olivat 3-0 johdossa kun Isla veti ykkösestä Elsan hienosta poikittaisesta syötöstä. Kun Timantit leipoivat 4-0 maalin ajassa 11.40 oli peli jo käytännössä ratkennut. Tässä maalissa Isla syötti pallon etuviistoon Elsan juoksulinjalle ja tarkka veto painui maalin etuyläpeltiin.

Toisessa erässä Timantit värkkäsivät yhden maalin aivan erän alkuun. Välittömästi aloituksen jälkeen pallo päätyi laitaan Elsalle, joka heitti kääntösyötön poikittain Islalle. Isla tälläsi suoraan syötöstä lukemiksi jo 5-0. Erää oli pelattu vain 20 sekuntia. Tämä jäi kuitenkin toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Kolmannessa erässä vastustaja pääsi pilaamaan hyvin torjuneen Helenan nollapelin. Tilannetta edelsi Timanttien vapari puolesta kentästä, joka annettiin turhan ahtaaseen paikkaan poikien näin vastustajalle vastahyökkäyksen. Kun puolustuksessa oltiin vielä hieman verkkaisia, pääsi vastustaja kiertämään pelaajamme ja pamauttamaan pallon tarkasti takaylänurkkaan. PSS:n kavennus 5-1:een kun peliä oli pelattu 34.07. Timantit vastasivat kavennusmaaliin välittömästi. Peli oli 6-1 vain 27 sekuntia vastustajan kavennuksesta. Tässä ottelussa pisteitä urakalla kahmineet Elsa (syöttö) ja Isla (maali) värkkäsivät tämänkin maalin. Kun peliä oli pelattu 42.34 Teki Elsa matalalla kaukovedolla Islan syötöstä tilanteeksi 7-1. Loppunumerot 8-1 teki Vivi, joka peräänantamattomasti tunkeutui vastustajan maalin eteen ja survoi pallon maaliin minuutti ennen pelin päättymistä.

Toisessa pelissä kohdattiin SB-Pron joukkue joka on ollut kahdesta aikaisemmasta voitosta huolimatta Timanteille kryptoniittia. Edellisen pelin sulavuus ja vyörytys vaihtuivat mailojen miekkailulta kuulostaneeseen paukkeeseen ja kovaan painimiseen. Vaikka Timantit rehellisyyden nimissä olivat ottelun kahdessa erässä selvästi painostavampi osapuoli, ei SB-Pro ollut mikään heittopussi.

Ajassa 4.56 juoksi Elsa itsensä hienosti vapaaksi ja harhautti vastustajan veskarin liikkeeseen syöttäen pallon samalla poikittain Islalle. Oikeassa paikassa olleella Islalla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin ja viedä Timantit 1-0 johtoon. Vastustaja pääsi harmittavasti tasoihin kun puolustajamme maalin taakse tarkoittama syöttö päätyikin oman maalin nurkalle, josta se livahti Martsan jalan ja tolpan välistä lirumalla sisään. Vastustajan maali syntyi kun erää oli pelattu vajaat 9 minuuttia. Timantit kuitenkin onnistuivat tekemään välittömästi maalin SB-Pron tasoituksen jälkeen. Vain 45 sekuntia tasoituksesta ja Timantit olivat 2-1 johdossa. Saga ahdisti vastustajaa maalin takana ja sai pallon vapaana maalin edessä olleelle Nellille joka veti heti vastapalloon 2-1 maalin.

Tauolle mentiin Timanttien 3-1 johdossa Elsan maanuoliaisella johon syötön tarjosi Isla. Maali syntyi ajassa 13.09.

Toisessa erässä hieman sekava peli jatkui Timanttien painostuksella. Nelli syötti pallon laidan kautta juoksussa olleelle Sagalle, joka eteni kohti maalia. Sagan matala laukaus painui takanurkkaan ja peli Timanteille 4-1 ajassa 25.23. Valitettavasti SB-Pro pääsi vielä hetkellisesti peliin mukaan kun maalilla ollut puolustajamme lähti kohti laitaa jossa toinen pakkimme taisteli laitakahinassa vastustajan kanssa. Vastustaja sai pallon väännettyä laidasta keskelle,  ohi nipussa olleiden puolustajiemme,  maalilla vapaana olleelle pelaajalle. Vastustajalla oli helppo työ survoa pallo Martsan edestä maalin alanurkkaan. 4-2 kavennus syntyi ajassa 27.38 joka teki kolmannen erän alun Timanteille vaikeaksi kun vastustaja sai hengen päälle. Kolmannen erän ensimmäiset minuutit pelattiin Timanttien päädyssä mutta peli alkoi hiljalleen siirtyä vastustajan alueelle. Siirinkään ajassa 35.28 saama jäähy mailaan lyömisestä ei muuttanut voimasuhteita. Peli ratkesi lopulta ajassa 38.39 kun Nelli teki maalin Sagan syötöstä. Erän viimeinen maali oli hienon yhdistelmän tulos, jossa Isla käytti palloa Elsalla, joka jatkoi nopeasti pallon poikittain maalille juosseelle Islalle. Isla teki loppuluvuiksi 6-2 käytännössä tyhjään maaliin.

Timanttien on tulevissa otteluissa kiinnitettävä oikeasti huomiota vapareihin. Nyt vapareita annetaan pienillä syötöillä lähellä olevalle liikkumattomalle pelaajalle johon vastustajat pääsevät heti käsiksi. Omista vapareista tulee liian helposti vastustajalle vastahyökkäyksiä. Myös sunnuntain otteluissa tuli muutamia vaihtovirheitä jossa tyhjennettiin kenttää kun vastustajalla oli pallo hallussa. Jatkopeleissä näistä tilanteista soi omassa maalissa helposti. Sunnuntain peleissä oli kumminkin pelaajilla asennetta mikä on erittäin tärkeä juttu. Myös molemmat maalivahdit pelasivat varmasti.

Myllypuron turnaus oli jälleen Timanttien vastuuturnaus. Kiitos kaikille toimitsijatehtäviin osallistuneille henkilöille!