Otteluraportti - Jokerit jäi jalkoihin Campossa

17.10.2016

JOKERIT - SB VANTAA 2-4  (0-1, 1-0, 1-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue jatkoi viime perjantaina voittojen tiellä, kun Campo Sportissa vieraspelissä kaatui Jokerit lukemin 2-4. Laiskavauhtinen ja tylsähkö ottelu sai lopulta päätöserässä kotijoukkueen toimesta huvittaviakin piirteitä, mutta kaikista tärkeimpänä mukaan matkaan vieraskaukalosta tarttui tärkeät kaksi sarjapistettä.

Illan ottelun ensimmäinen kohahduttava tilanne nähtiin avauserän puolivälissä, kun kotijoukkueen Kim Hakulinen ei pysynyt Niko Starkin vauhdissa ja ajeli tämän rumasti kotijoukkueen vaihtopenkille, tuomioksi ansaittu punainen kortti, mutta ylivoimaansa ei SB Vantaa onnistunut hyödyntämään. Avauserän ainokaisesta vastasi ajassa 16:17 Benjamin Iles, joka pääsi viimeistelemään lähes tyhjiin Samuli Raumannin huikeasta esityöstä.

Toisessa erässä kotijoukkue nousi tasoihin ajassa 24:48, kun kaukolaukaus livahti helpohkosti Edariverkkoon, tämänkin jälkeen illan isännät saivat lahjana useita hyviä maalipaikkoja, pääsivät muutaman kerran ylivoimalle ja kertaalleen yrittämään rangaistuslaukauksestakin, mutta SB Vantaan maalilla Niilo Nevalainen hoiteli upealla tavalla tilanteet nollille.

Päätöserään Edari tiivisti peluutustaan ja nappasi tämän myötä pelin jälleen haltuunsa, vieraat siirtyivätkin toistamiseen johtoon ajassa 41:51, kun Jonne Koskisen tarkka laukaus painui takayläpesään. Ja vain minuutti myöhemmin Edarin pistepörssin kärjessä viilettävän Koskisen esityöstä siirsi Samuli Raumanni SB Vantaan 1-3 johtoon, jolloin peli näytti vahvasti kääntyvän vieraiden nimiin. Ajassa 46:15 veti kotijoukkueen valmennus hihastaan kuitenkin sellaisen Jokerikortin, ettei vähään aikaan ole nähty. Isäntien käsiin hajonnut pelaaminen ja juuri joukkueelle tuomittu kahden minuutin rangaistus sekoittivat pasmat sen verran pahasti, että SB Vantaan Chris Starckin lavan käyryys päädyttiin mittauttamaan. Mittauksen seurauksena Starckille nostettiin punainen kortti, mutta tilanteen koomisuus huomioon ottaen vierasjoukkueen penkillä taottiin taatusti jokaisen Edaripelaajan selkärankaan se päätös, että yhtäkään sarjapistettä ei Jokereille perjantai-iltana jätetä. Eikä jätettykään, neljällä neljää vastaan se oli SB Vantaa joka maalipuiden väliin osui ja kun loputkin Starckin vitosesta hoidettiin melko vaivattomasti pois, ei illan voittajasta ollut epäselvyyttä. Toki Jokerit osui vielä kertaalleen tolppien väliin kahden miehen ylivoimalla, mutta varsinaista loppukiriä ei narrinippu onnistunut kotikaukalossaan luomaan ja tappion lisäksi saivat kantaakseen melkoisen mielenkiintoisen leiman kolmannen erän tapahtumien seurauksena.

Perjantai-illan kohtaaminen ei edelleenkään ehjää 60 minuuttista SB Vantaalta tarjonnut, mutta päätöserän ryhtiliike ja vahva reagointi pelin tapahtumiin olivat hienoja merkkejä siitä, mihin suuntaan Edarin kausi on menossa.

Erikoista

Pakko se on tässäkin mainita, ei näitä lapojen mittauksia kuitenkaan ole sitten 90-luvun nähty. Tilanteessa hämmensi lisäksi todella erikoiseen aikaan suoritettu mittaus, olisi kuvitellut että Jokerit olisivat halunneet kavennusmaaleja hakea koko sen viisi minuuttia ylivoimalla, nyt osa rangaistuksesta tuhlaantui 4 vs 4 pelaamiseen, jossa SB Vantaa rankaisi kertaalleen. Jos Vantaalla majaansa pitävän Jokereiden imagoa on ollut aiemmin hieman hankala ulkopuolisen hahmottaa, ei perjantain tapahtumat ainakaan kovin positiiviseen valoon tuota kuvaa kääntäneet.

Muuta

Kevin Starckin loukkaantumisen seurauksena Edarin ykköskentällistä muokattiin hieman ja Samuli Raumanni nousi vitjan sentteriksi. Taituri suoriutui iltapuhteestaan hienosti ja oli illan tehomies pistein 2+1, ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin loistavasti pelannut Niko Stark. Miehet maaleilla kuuluivat myös illan onnistujiin, niin Jokereiden Joonas Hartikainen, kuin SB Vantaan Niilo Nevalainen kuuluivat joukkueidensa parhaimmistoon perjantain pelissä.