Hälsningar från Vasa - tiukasta kamppailusta voitto Vantaalle

10.10.2016

Lauantaina Rovaniemeltä täydet pisteet mukaansa napannut naisten edustus matkasi Oulun kautta Vaasaan sunnuntain kamppailuun SB Vaasaa vastaan. Ottelusta tuli varsinainen trilleri, ja lopulta voitto irtosi runsasmaalisesta taistelusta vain yhden maalin erolla.

SB Vaasa oli alussa kova ja paineli jo 3-0 johtoon ajassa 07:48. Ylivoimalla viimein ajassa 17 tasan laittoi Heli Haapasalmi pallon ohi vastustajan maalivahdin Riitta Lankisen huikeasta syötöstä. Vaasalaiset rokottivat kuitenkin vielä kertaalleen, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4-1 johdossa.

Toiseen erään lähdettiinkin sitten hieman eri ilmeellä. Anssin (Kiviharju) puheet kuunneltiin tarkasti ja alettiin pelaamaan. Heti erän alkuun nakuteltiin kolme hienoa maalia, joista ensimmäisen viimeisteli Janina Lappalainen pakin paikalta jäätävällä vedollaan ajassa 23:27 Inka Koskelan toimiessa passarina. Toinen erän maaleista syntyi heti perään ajassa 24:37 ja maalarina toimi Suvi Joutsen. Kolmas maali oli ottelussa tehot 4+0 taituroineen Jenni Rautasen käsialaa: ajassa 25:41 hän laittoi pallon pussiin ensimmäisen kerran, ja syöttäjänä toimi ottelussa tehot 1+3 kerännyt Heli Haapasalmi. Jenni toimitti pallon verkkoon vielä kertaalleen toisessa erässä ajassa 35:56 Riitta Lankisen (0+2) syötöstä. Vastustajan tehdessä kakkoserässä kolme maalia, siirryttiin toiselle erätauolle kotijoukkueen 7-5 johtoasemassa.

Kolmoserään otettiin käyttöön hieman "uusia" kuvioita ja lähdettiin voittamaan peliä. Ykköskenttä aloittikin villisti, sillä jo kahdeksan sekunnin jälkeen erän alkamisesta kello pysäytettiin maalin merkiksi Jenni Rautasen maalatessa Heli Haapasalmen syötöstä. Sama kaksikko oli uudelleen asialla jo ajassa 40:59 Rautasen maalatessa jälleen Haapasalmen syötöstä.

Kymmenen jännittävää minuuttia mentiin tasalukemissa taistellen päästä päähän. Vastustajan ennalta kovaksi tiedetty kolmoskenttä muun muassa aiheutti harmaita hiuksia ajoittain Vantaan puolustuspäässä. Ajassa 51:16 Anniina Sirviö (1+0) laukoi pallon maaliin Kati Haapamäen (0+1) toimiessa syöttäjänä. Loppuaika puolustettiin omaa maalia kuin kalleinta aarretta Raisa Halosen toimiessa viimeisenä lukkona. Koko joukkue pisti kaikkensa peliin, sillä vain voitto kelpaisi ja lopulta se irtosikin tiukasti tuloksella 7-8.

Paljon jäi parannettavaa seuraavaan peliin, mutta kyllä pelistä löytyi paljon hyvääkin. SB Vantaa kiittää SB Vaasaa tiukasta kamppailusta ja toivottaa tsemppiä tuleviin koitoksiin.

Seuraavan kerran joukkue on tulessa jo keskiviikkona 12.10, kun Suomen Cupin ottelussa vastaan asettuu naisten salibandyliigaa pelaava Steelers Hämeenlinnasta. Tervetuloa Myrtsiin seuraamaan naisten otteita.. ja pallo tipahtaa kenttään klo 18:30.