Timanteilla vaikea alku HJC-turnauksessa

21.05.2016

Timanttien taival HJC-turnauksessa vaikeutui huomattavasti jo turnausta edeltävänä päivänä kun kaikkiaan 5 pelaajaa ilmoitti poissaolostaan. Kun lisäksi vielä edellisenä viikonloppuna Tampereella pelannut Sini paranteli nivelsiteitään, ei lähtökohta ollut Timanteille paras mahdollinen.
Onneksi apu oli lähellä ja saimme lyhyellä varoitusajalla pelaajia Safiireiden joukkueesta.

Timanteilla oli ohjelmassa kolme ottelua joista ensimmäisessä kohdattiin lähinnä 2003 –syntyneistä pelaajista koostunut SSV:n joukkue. Timantit olivat ottelussa altavastaajana mutta pitivät peliä pitkään maalittomana. SSV:n johtomaali syntyi ajassa 10.46 kun Timantit unohtivat muodostaa muurin vastustajan lähietäisyydeltä saamaan vapariin. Timantit jaksoivat taistella ja vääntää, mutta maalitekopaikkoihin päästiin harvakseltaan. Lähimpänä maalia oltiin kun Emmin (Nappari) veto juoksusta osui SSV:n maalin yläputkeen.
SSV:n toinen maali syntyi toisen erän toisessa vaihdossa ajassa 17.40 kun vastustajan laukaus kimposi hieman onnekkaastikin Timanttien maaliin. SSV:n kaksi seuraavaa maalia syntyivät hienojen syöttöyhdistelmien jälkeen suoraan syötöstä vedettyihin takanurkkalaukauksiin. Hyvin torjunut Helena oli vetojen edessä täysin voimaton.

Toisessa pelissä Timantit kohtasivat ensimmäistä kertaa ulkomaisen joukkueen kun vastaan asettui ruotsalainen F04 Star –joukkue.

Kyseinen joukkue ei ollut yhtä laadukas kuin SSV mutta Timantit auttoivat ruotsalaisia kun ajassa 2.05 joukkueellamme oli kentällä kuusi pelaajaa. Timantit tappoivat toimitsijoiden virheen vuoksi pitkäksi venyneen jäähyn (2 min 35 sekuntia), mutta jatkoivat jonkin hämmennyksen vuoksi pelaamista vajaalla. Vastustaja hyödynsi tämän  kun vapaana ollut pelaaja veti pallon lähietäisyydeltä maaliin ajassa 4.57. Vastustaja siirtyi 2-0 johtoon kun Timanteilla oli hieman epäselvä vaihto päällä ja jälleen maalille vapaaksi jäänyt pelaaja pääsi yksin sorkkimaan pallon Helenan ohi.

Toisessa erässä ruotsalaiset pääsivät tekemään helposti maaleja kun Timanttien peli löystyi ja tilanteisiin ei menty SSV pelin kaltaisella asenteella. Peli oli 5-0 vielä ajassa 29.58 kunnes Jenina sai rannattua pallon maaliin omasta pitkästä puolustusalueelta alkaneesta kuljetuksesta. Peli siis lopulta ruotsalaisille 5-1.

Illan viimeinen peli oli M-Teamin tuttua joukkuetta vastaaan.

Peli ei alkanut parhaalla tavalla kun jo toisessa ja pitkäksi venähtäneessä vaihdossa Timanttien maaliverkko soi. Kaukaa vedetty ja ylös suuntautunut veto löysi tiensä maaliin ajassa 2.58.

Siiri katkaisi vastustajan hyökkäyksen keskikentällä ja juoksi nopeuttaan hyödyntäen pakkien välistä maalin eteen. Siirin ylös ja vasempaan nurkkaan suuntautunut laukaus oli vastustajan maalissa ajassa 3.57, maaliin ei syöttäjiä. M-Team ehti tekaista vielä  ylös suuntautuneella  kaukovedolla 2-1 johtomaalin kun erää oli jäljellä vain minuutti.

Erätauon jälkeen Siiri päätti tasoittaa pelin ja punnersi tiensä väkisin maalille josta survoi pallon pelkällä tahdonvoimalla maaliin. Peli tasan 2-2 kun toista erää oli pelattu vain pari minuuttia, maaliin ei tälläkään kertaa syöttäjiä. Timanttien johtomaali –ja pelin voittomaali- syntyi kun Katri syötti pallon poikittain vastustajan maalille voimalla tulleelle Vivianille. Vivianin kädet toimivat nopeasti ja sutivat pallon aivan maalin edestä maalivahdin taakse. Timantit johtoon ja 3-2 ajassa 27.34.

Timanttien loukkaantuneiden lista sai jatkoa kun Isla joutui reisivamman vuoksi jäämään sivuun viimeisistä peleistä.

Timanttien avuksi pelaamaan tulleet Safiirien pelaajat sopeutuivat yllättävän hyvin isompaan kenttään ja lentäviin vaihtoihin. Kun tyttöjen asenne oli vielä oikea ja kohdillaan, voidaan heidän sanoa täyttäneen paikkansa loistavasti. Lisää kokemusta ison kentän otteluista tytöt saavat heti huomenna kun turnaus jatkuu ainakin kahdella ottelulla.