Valtti kaatui vieraissa

04.03.2013

Valtti - SB Vantaa 10-11 (3-3, 5-5, 2-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Latokartanon liikuntahallissa Edaria jo syyskaudella tiukasti kiusanneen Valtin. Ennakkoon vaikeaksi tiedetystä kamppailusta muodostui lopulta tasaväkinen vääntö, joka eteni vuoristoradan lailla varsin sekavana. SB Vantaa kampesi kuitenkin lopulta itsensä voittajana ulos ottelusta ja pitää edelleen hallussaan lohkon kärkisijaa.

Ennakkoasetelmat

Kokenut Valtti isännöi Edaria kahden ottelun tappioputkessa ja sarjakärjen päänahka on varmasti haluttua tavaraa Idän Helmen riveissä. Ylemmässä keskikastissa vankasti majaileva Valtti on todella tulivoimainen nippu, joka ei vauhdilla hurmaa, mutta iskee kovalla tahdilla tonteista sisään paikan saadessaan.

SB Vantaan alavireeseen lääkettä saatiin tutun hahmon muodossa, kun Edari-ikoni Ari Huopalainen liittyi valmennustiimiin loppukauden ajaksi. Tulisieluinen kaukalosoturi tuo aimo annoksen taistelutahtoa ja asennetta vantaalaisten riveihin, joskin Valtti peli ehkä hieman liian nopeasti tulee Arskan todellisen kädenjäljen näkymisen suhteen. Edari on esiintynyt pisteiden valossa vahvasti läpi kauden, mutta viime aikoina on peliesityksissä ollut isostikin parantamisen varaa.

Ottelun ratkaisu

Edellisissä otteluissa pahasti pelien alussa kyykännyt SB Vantaa tuli tällä kertaa pelille todella vahvasti ja hallitsi tapahtumia ensi minuuteilla. Sampo Kiviharju vei vieraat johdon vajaan kolmen minuutin jälkeen, mutta pari minuuttia myöhemmin nähtiin illan ikävin tilanne. Valtin konkari Juha Weckström lanasi Kiviharjun jäähyn arvoisesti kotijoukkueen vaihtopenkille, rikkonut pelaaja selviytyi tilanteesta kahden minuutin rangaistuksella, Kiviharjun kohdalla peli jäi kesken ja koko loppukausi on vaarassa polvivamman takia. Petteri Sarnas vei vieraat jo kahden maalin johtoon ajassa 6:36 Niko Starkin loistavan esityön jälkeen ja ajassa 14:49 vahvassa vireessä viime peleissä ollut Philip Ottelin lisäsi SB Vantaan johdon jo kolmeen. Erän viimeinen vitonen meni kuitenkin täysin kotijoukkueen nimiin, Valtti osui kolmesti ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 3-3.

Toista erää ehdittiin pelata 41 sekuntia, kun Mansen maalitykki Henri Åhman vei vieraat jälleen johtoon, mutta Valtin tasoitus nähtiin vajaa pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Ja Edarin seuraavakin rangaistus kostautui, kun isännät siirtyivät ottelussa ensi kertaa johtoon ylivoimaosumallaan ajassa 27:27. Sakari Montonen tasoitti ottelun puolivälissä, mutta ylivoimamaalia seurasi Edarin toinen todella musta pari minuuttinen. Valtti nakutteli kolme kaappia kahteen minuuttiin ja repäisi eron jo 8-5:een. SB Vantaa ryhdistäytyi kuitenkin erän päätösminuuteilla ja nousi vielä ennen taukoa tasoihin Henri Åhmanin, Sakari Montosen sekä Samuli Thammin maaleilla.

maali.bmp

Päätöseränkin avausminuutilla tuuleteltiin vierasosumaa, kun Sasu Heino ampui kauden yhdeksännen osumansa. Henri Åhman sinetöi kauden toisen hattutemppunsa ajassa 46:04, mutta vielä tuli Valtti mukaan peliin Jami Veijalaisen kavennusosumalla. Ajassa 54:49 Sakari Montonen hassutteli oman hattunsa täyteen vieden Edarin jälleen kahden maalin johtoon ja Valtin ajassa 56:39 tulleesta kavennusmaalista huolimatta todella vaarallista loppukiriä ei Valtilta Latokartanon lauantai-illassa nähty.

Ottelussa nähty hurja maalimäärä (21) kertoo jo omaa kieltään illan tapahtumista ja osoittaa myös sen, että paljon on vielä vantaalaisjoukkueella tehtävää, mikäli kevätkauden päätöksestä halutaan menestyksekäs tehdä. Hattua joukkueelle pitää kuitenkin nostaa miehekkäästä noususta jo varsin hankalalta vaikuttaneesta tilanteesta.

1.bmp

Ottelussa nähtiin turhan paljon kontakteja laitojen lähellä, yhden näistä seurauksena SB Vantaan riveissä joudutaan toivomaan parasta, että maalipyssy Kiviharju vielä kaukalon puolella tällä kaudella nähtäisiin.

Erikoista

Paljon kritiikkiä julkisuudessa viime aikoina saanut jääkiekon SM-liigan rangaistuskäytäntöä voi tarkistella moneltakin kantilta. Mikäli jääkiekon puolella vähäisenkin rikkeen seurauksena pelaaja loukkaantuu, on rikkoneelle tiedossa automaattisesti iso rangaistus, salibandyn puolella ei vastaavaa ole. Lätkässä siis vaarallisesta pelistä nyt salibandyn puolella kaksiminuuttisella selvinnyt Valtin Weckström olisi passitettu lauantain pelissä suoraan suihkun puolelle.

Muuta

Voiton myötä SB Vantaa jatkaa lohkon kärjessä, mutta takana vaanivat Tiikerit sekä Erä Akatemia vain pisteen päässä. Lohkon kahdesta viimeisestä kierroksesta tulee todella mielenkiintoiset kun taistelu nousukarsintapaikoista käy odotetun kiivaana aivan kalkkiviivoille asti.