GAME 2 & 3 - LaSB kesälomille, Edarin matka jatkuu finaalipeleihin

02.04.2012

Viikko sitten käyntiin laitettu nousukarsintasarja SB Vantaan ja Lammin Salibandyn välillä ratkottiin menneenä viikonloppuna. Edari onnistui pitämään kotietunsa sarjan avausottelussa ja ensimmäinen katkonpaikka oli lauantaina Lammilla. LaSB:n vahva kotivire siirsi ratkaisun kuitenkin kolmanteen otteluun, joka pelattiin lähes täyden katsomon edessä sunnuntaina Myyrmäen Urheilutalolla.

Ennakkoasetelmat

SB Vantaa vei ensimmäisen kohtaamisen äärimmäisen niukasti ja sillä oli käsissään kaksi ottelupalloa sarjan katkaisemiseksi. Harmittavasti erittäin kovana vyörynyt flunssa-aalto kaatoi Edarin pelaajia sängyn pohjalle yksi toisensa jälkeen, joten kokoonpanot elivät viimeiseen asti.

LaSB oli selkä seinää vasten jo kotipelissään lauantaina, tulos tai ulos – asetelma lupaili kuumia iltoja viikonlopun aikana. Vahvan kuvan itsestään jo avausottelussa jättänyt lammilaisjoukkue ei varmastikaan kevyesti kesälomille lähde ja ryhmän työmoraali näytti olevan sellaisella tasolla, että SB Vantaalta vaaditaan ehdotonta tasonnostoa sarjan ratkaisupeleihin.

Game 2: LaSB – SB Vantaa 7-5  (2-4, 2-1, 3-0)
Tilastot

Ottelusarjan toinen kamppailu Lammin liikuntahallissa alkoi isäntäjoukkueen komennossa. Ville Toitturin avausosuman jälkeen Edari heräili kuitenkin mukaan taisteluun ja vei lopulta avauserän nimiinsä lukemin 2-4.

Toisen erän alkuun LaSB:n Perttu Koljonen rokotti upealla laukauksella Edarin pienestä nukahduksesta kaventaen eron yhteen maaliin. Joonas Järvisen erän puolivälissä tekemän tasoitusosuman kuittasi vain 13 sekuntia myöhemmin illan toisellaan Niko Stark, joten päätöserään lähdettiin yhden maalin vierasjohodossa.

Kolmas erä alkoi aiempien lailla kotijoukkueen tasoitettua jo reilun minuutin pelin jälkeen. SB Vantaalle tarjottiin viimeiselle kymmenellä minuutilla kahteen otteeseen mahdollisuutta ratkaista sarja ylivoimalla, mutta SB Vantaan hieman vaisu YV ja toisaalta erittäin vahvasti pelannut LaSB:n AV pitivät lukemat edelleen tasoissa. Ottelun ratkaisu nähtiin vajaa kaksi minuuttia ennen loppua, kun Juuso Kainulainen ampui pallon etukulmasta maaliin.

Illan hapuilevan tuomarilinjan myötä ottelusta muodostui jokseenkin sekava vääntö, joka olisi ollut ratkaistavissa ylivoimien turvin. Kun en itse tee, niin kaveri iskee varmasti. LaSB:n kotivoitto tiesi ottelusarjan ratkaisun siirtymistä sunnuntaiksi Vantaalle.

Game 3: SB Vantaa – LaSB 8-6  (1-1, 2-5, 5-0)
Tilastot

Kaikki tai ei mitään. Toinen lomille, toinen finaaleihin. Illan panokset olivat selkeät, voittajan kausi jatkuu Divarin nousukarsintojen päätöskierroksilla, kun taas häviäjän osana on lähteä kesälomille pettymystä nollaamaan.

Jo kahden aikaisemman ottelun perusteella osattiin Temppelillä odottaa kuumaa ratkaisupeliä. Illan avausosumasta vastasi Sasu Heino erän puolivälin jälkeen, mutta vieraat nousivat tasoihin erän lopun ylivoimaosumalla.

Ottelun toinen erä oli sellaista sekasortoa, että heikompaa hirvitti. Peräti seitsemän kaksiminuuttista ja yksi rangaistuslaukaus vieraille, ja ottelusarja vaikutti jo vahvasti kääntyvän Lammilaisten komentoon. Edarin alivoima taisteli urhoollisesti läpi erän, mutta viimeisellä minuutilla Mikael Mantila siirsi kahden miehen ylivoimalla LaSB:n jo kolmen maalin erätaukojohtoon.

Edessä oli päätöserä, mahdollisesti jopa koko kauden viimeinen vieraiden johtaessa lukemin 3-6. Ja kun viiden minuutin jälkeen LaSB:lle tuomittiin jo ottelun toinen rangaistuslaukaus, alkoi ratkaisu olla jo hyvin lähellä. Vieraiden ottelusarjan tähti Juuso Kainulainen ei kuitenkaan toistamiseen rankkarista onnistunut, mutta tämänkin jälkeen kotijoukkueen pelaajia lähetettiin rangaistusaitioon mitä ihmeellisimmistä syistä. Jäähyt onnistui kuitenkin Edari hoitamaan ja kun ajassa 50.14 Ari Huopalainen iski tasavajaalla kavennuksen, nousi pieni toivonkipinä myös kotikatsomossa. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Sakari Montonen ampui ylivoimalla Edarin jo maalin päähän ja ajassa 56.44 Samuli Thamm toi SB Vantaan tasoihin. LaSB:n otteissa alkoi näkyä pientä epäluuloa ja ajassa 58.45 koeteltiin Myyrmäen Urheilutalon katon rakenteita, kun viikonlopun todellinen hahmo Niko Stark pommitti Samuli Thammin syötöstä kotijoukkueen johtoon.  LaSB:n aikalisä ei tuottanut tulosta, vaan Sampo Kiviharju viimeisteli tyhjiin ottelun päätöslukemat 8-6.

Illan surullisin tilanne nähtiin vain 10 sekuntia ennen ottelusarjan päätöstä, kun vierasjoukkueen Mikael Mantila ajoi rumasti Teemu Kolarin selkään. Ansaittu punainen kortti, jolla Mantila kuittasi itselleen varaslähdön kesälomille.

SB Vantaa vei ratkaisukamppailun hurjalla tavalla, joukkue hoiti käsittämättömät määrät rangaistuksia ja nosti itsensä täydellisestä sillasta kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Näin ollen matka jatkuu ja finaalipeleissä vastaan asettuu SB Welhot Kuopiosta.

Kuva: Mika Virtanen

Muuta

LaSB:n runkosarjan pistelinko Tino Nivala vaelsi varjojen mailla läpi sarjan. Yli 50 pistettä runkosarjassa iskenyt hyökkääjä jäi pisteittä kaikissa kolmessa pelissä. Sen sijaan taitava hyökkääjä Juuso Kainulainen oli vaarallinen jokaisessa pelissä, ollen myös tehokkain pelaaja tässä sarjassa tehoin 6+1=7.

Edarin ottelusarjan hahmot olivat Aleksi Paakkari maalilla, sekä huimaan vireeseen yltynyt Niko Stark, joka iski kahteen viimeiseen peliin tehot 3+4. Toki ratkaisuottelun kolmannen erän huimasta noususta kunnia kuuluu koko joukkueelle, melkoinen ryhmä on Vantaalla tänä vuonna kasassa.

Erikoista

Ottelusarja oli kuuma ja fyysinen, eikä tuomaritoiminta ainakaan kierroksia laskenut. Jos lauantaina Lammilla nähtiin hapuilevaa toimintaa, niin sunnuntaina olikin sitten täysi sirkus päällä. 65 minuuttia rangaistuksia päätöspeliin, osa varmasti aiheesta, mutta harmittavan moni täysin aiheetta. Onneksi ratkaisua ei tätä kautta saatu.

SB Vantaan pelit jatkuvat siis finaalisarjalla SB Welhoja vastaan. Ottelusarjan avauskamppailu pelataan tulevana lauantaina Kuopiossa ja sunnuntaina joukkueet iskevät yhteen Myyrmäessä. Tarkemmin tulevasta sarjasta lähipäivinä.