Pitkäperjantain otteluraportti: Taisteluvoitto

02.04.2010

SB Vantaa otti iso askeleen kohti ensi kauden divaripaikkaa kukistamalla oululaisen Merikoski SBT:n luvuin 6-4 kotonaan Temppelissä.

Kaikki valokuvat joukkueen kuva-albumissa

Ottelu alkoi hermostuneesti ja oli pelillisesti Vantaan kannalta nihkeää aina toisen erän lopulle asti. Kuitenkin voitto irtosi, joten SB Vantaalla on ensimmäinen mahdollisuus varmistaa paikkansa ensi kaudella I divarissa voittamalla huomenna 3.4 ottelu Oulussa. Kotona Temppelissä kamppaillaan tarvittaessa maanantaina 5.4.

Ensimmäinen erä ei ollut erityisen häikäisevää salibandyä kummankaan joukkueen osalta. Vierailijat vyöryttivät hyökkäyksiään SB Vantaata terävämmin. Kuitenkin ensimmäistä erää leimasi tunnustelu ja todelliset huippumaalintekopaikat jäivät vähiin. Ajassa 8.18 vierailijat saivat erän ainoa maalin. Laukaus muutti onnekkaasti suuntaan SB Vantaan puolustaja Huopalaisesta ja ohitti Paakkarin.

Toinen eräkään ei vielä herättänyt heti SB Vantaata. Ajassa 22.23 tekivät vierailijat vapaalyöntikuvionsa, josta kierrosta Samuli Kirkkomäki laukoi pallon SB Vantaan maalin alakulmaan. Nopeasti tämän jälkeen tuomittiin Merikoskelle rangaistus, jota SB Vantaa ei jättänyt käyttämättä. Ylivoima pyöri ja Henrik Zilliacus (0+1) toimitti pallon maalin taakse Sampo Kiviharjulle, joka nousi maalinedustalle ja siirsi pallon maaliin.

Vantaan kavennuksen ilo oli hieman lyhyt aikainen. Seuraava hyökkäys ja pallo jäi pomppimaan SB Vantaan kenttäpuoliskolle. Juhani Granroth iski pomppupalloon, josta pallo jäi elämään Paakkarin torjunnasta ja kiipesi harmillisesti aina maaliin asti vain 21 sekuntia kavennuksen jälkeen. Vielä kun koripalloilijan kokoinen Jarmo Anttila läiskäisi maalinedustalta, jälleen pomppupallon, maalitilanne näytti jo huolestuttavalta. Tästä kuitenkin Vantaakin alkoi herätä ja alkoi saamaan tilanteita luotua. Ajassa 38.24 Samuli Thamm sai vihdoin huudattaa kotiyleisöä Huopalaisen (0+1) syötöstä. Vain 11 sekuntia ja Miikka Linden (1+0) teki hienon yksilösuorituksen nostaen pallon hyökkäyspäähän ja ampumalla pallon verkkoon. Näin Vantaa lähti maalin takaa-ajoasemassa kolmanteen erään. Vastustaja alkoi vapista.

Reilu 6 minuuttia kesti Merikoski Vantaan vyöryttäessä hyökkäyksiä vierailijoiden maalille. Sitten Sakari Montonen siirsi Thammin (1+1) tarjoileman pallon maalinedustalta maaliin ja vapautti Vantaan. Peli tasoihin ajassa 46.35. Ajassa 49.43 Kiviharju karkasi vartijaltaan hieman ja Teemu Sorvarin (0+2) syötöstä sai pallon maaliin. Tässä vaiheessa myös vastus alkoi huomata olevansa pulassa ja käytti aikalisän.

tilanne4.jpgMuutaman pahan paikan Merikoski saikin aikaan, mutta onneksi Paakkari maalissa kesti. Ajassa 57.31 Merikoskelle rangaistus, joka hyydytti heidänkiri mahdollisuuksiaan ratkaisevasti. Ilman maalivahtia tasoituksen haku ei tuottanut tulosta vierailijoille. Kiviharju (3+0) karvasi pallon pois, kirmasi läpi kentän karkuun ja toimitti pallon varmasti maaliin saaden pitkästä aikaa taas hatullisen täyteen.  Näin SB Vantaa pääsi juhlimaan ensimmäistä kiinnitystä divaripaikkaan.