Naisten vahvat otteet jatkuvat

19.10.2013

Kauden ensimmäisessä kotipelissä SB Vantaan naiset saivat vastaansa Hatsinan Mikkelistä. Joukkue lähti peliin kahden kentän voimin loukkaantumisten ja sairastapauksien takia, mutta tämä ei naisten menoa hidastanut.

Avauserässä tunnelma oli jännittynyt ja Hatsina käytti tilaisuutta hyödyksi ja iski avausmaalinsa ajassa 2.48. Ei kulunut kauaakaan, kun Vantaa iski takaisin. Kati Kivimaa tällää maalin Jenni Rautasen syötöstä ajassa 8.08. Hatsina kuitenkin onnistuu toistamiseen paria minuuttia myöhemmin ajassa 10.55 ja tilanne on 1-2 vierasjoukkueelle.

Vantaan epäonni ja alkutahmeus jatkuivat ja Hatsina pääsi rokottamaan kolmannen kerran erän loppupuolella ajassa 18.12. Viimeisellä minuutilla ennen erätauolle siirtymistä Vantaan naiset aloittivat nousukiitonsa. Kellon näyttäessä 19.04 kavensi Riitta Lankinen lukemiksi 2-3, syöttäjänä Saara Malinen.

Toiseen erään siirryttäessä muuttui Vantaan peli aktiivisemmaksi ja hyökkäävämmäksi. Tasoitusmaali iskettiin ajassa 22.10, Suvi Joutsen laukoo komeasti ylänurkkaan Jenni Rautasen syötöstä. Toinen erä oli hyvin tasaista vääntöä, mutta kotijoukkue onnistui vastustajaa paremmin maalinteossa. Paria minuuttia myöhemmin Vantaa meni ensi kertaa pelin aikana johtoon. Vantaan neljännestä maalista vastasivat kapteeni Heli Haapasalmi ja Jenni Rautanen.  Tilanne toisen erän jälkeen oli 4-3 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmas erä mentiin vantaalaisten heiluttaessa tahtipuikkoa. Seitsemän minuuttia kolmannen erän alusta iskivät Jenni Rautanen ja Heli Haapasalmi jälleen, tällä kertaa Rautanen maalintekijänä ja Haapasalmi syöttäjänä. Maali kirjattiin parivaljakolle 47.23.  Vain kaksi minuuttia myöhemmin oli Kati Kivimaa taas vauhdissa. Hän iski maalin päätypallosta ajassa 49.22, syöttöpiste kirjattiin Jenni Rautaselle.

Pitkään ei seuraavaakaan maalia tarvinnut odotella, kun Heli Haapasalmi oli tuhoisin seurauksin unohtunut vapaaksi maalille. Suvi Joutsen syötti ja Haapasalmi viimeisteli vantaalaisten seitsemännen maalin ajassa 52.29. Pisteitä saalistivat myös muut pelaajat, kun Bea Karling viimeisteli Vantaan 8. maalin Miia Variksen syötöstä ajassa 55.45. Hatsinalle tarjoutui vielä paikka kaunistella lukuja, ja vierasjoukkue onnistui maalinteossa ajassa 56.27. Summeri soi ottelun päättymisen merkiksi ja taululla komeili 8-4 voitto.

Huomenna sunnuntaina 20.10 SB Vantaa saa kotonaan vastaansa 02-Jyväskylän.