Naisille voitokas sarja-avaus

28.09.2013

SB Vantaa ja sipoolainen ÅIF ottivat varaslähdön naisten 1. divisioonaan, kun joukkueet kohtasivat Söderkullan Ingman Areenalla. Ottelusta kehkeytyi varsin tasainen, fyysinen ja vauhdikas mittelö, jonka vantaalaiset veivät lopulta nimiinsä 4-0.

ÅIF:n pelaajat tulivat peliin hyvällä sykkeellä heti alusta alkaen. Lisäksi tuomareiden poikkeuksellisen salliva linja antoi viitteitä siitä, ettei Söderkullassa perjantai-iltana jaeltaisi pisteitä ilmaiseksi. Avauserä olikin tarkkaa puolustamista ja vauhdikasta hyökkäyspeliä puolin ja toisin. Maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa siitäkin huolimatta, että ÅIF pääsi erän lopussa kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta Laura Kullaan istuessa jäähyllä.

Toinen erä jatkui vielä SB Vantaan osalta alivoimalla. Vantaalaisten alivoimapelaaminen oli uhrautuvaista ja tiivistä, joten takaiskuilta vältyttiin. Pian jäähyn jälkeen vantaalaiset onnistuivat avaamaan maalitilinsä ajassa 23:55. Jenni Rautanen antoi keskialueelta vapauttavan syötön vasenta laitaa pitkin Kati Kivimaalle, joka tälläsi pelivälineen takayläkulmaan ja siirsi vantaalaiset 1-0 johtoon. Ottelu jatkui tasaisena, kunnes Katin uurastus jälleen palkittiin. Kati karvasi pallon vastustajalta ÅIF:n puolustusalueella ja veti tarkasti pallon maata pitkin etukulmasta maaliin ajassa 37:13. Näin toiselle erätauolle siirryttiin vantaalaisten johtaessa 2-0.

Kolmannen erän alussa Jenni iski vantaalaiset kolmen maalin johtoon ajassa 46:11, kun hän pääsi katkaisemaan vastustajan syötön vantaalaisten hyökkäysalueella ja laukoi pallon yläkulmaan. Muutama minuutti tästä ja ottelun toinen kakkonen vihellettiin vastustajalle ajassa 49:53. Kauaa ei tarvinnut ylivoiman pyöriä, kun vantaalaiset pääsivät tuulettamaan neljättä maaliaan. Riitta Lankinen syötti pallon Cecilia Bergmanille oikeaan laitaan. Cessi käytti hyväksi vastustajan antaman tilan ja toimitti pallon maaliin hyvällä vedolla maalinedusruuhkan takaa. Näin vantaalaiset siirtyivät ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon ajassa 50:04.

Vielä ei kuitenkaan ollut lupa hengähtää, sillä vastustaja iski viimeisen vaihteen silmään ja tuli päälle entistä kovempaa. Vantaalaiset saivat kuitenkin toimitettua palloa pois omalta puolustusalueelta hyvällä liikkeellä ja maltilla, eikä paniikkia päässyt syntymään. Lopussa ÅIF yritti vielä murtaa vantaalaisten puolustuksen kuudella kenttäpelaajalla Vantaan viittä vastaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Viimeisenä lukkona toimi vantaalaisten maalivahti Raisa Halonen, joka torjui loistavasti läpi ottelun. Näin ollen vantaalaiset poistuivat areenalta kahden maistuvan sarjapisteen ja lukuisten mustelmien kera.