Karhut talvihorroksessa - Rautanen liekeissä

18.11.2012

SB Vantaa myllytti vaisua vierailijaa lauantaina Karhujen taipuessa murskalukemin 13-2. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä Vantaan viimeisteltyä viidesti. Jenni Rautanen venytti maaliverkkoja kunnioitusta herättävällä viidellä tällillään, Heli Haapasalmi teki hattutempun, ja useampi kotijoukkueen pelaaja kirjautti itselleen tehopisteitä runsasmaalisessa ottelussa.

Maali-iloittelun aloitti nuori Miia Varis, kun ottelua oli pelattu vasta 01:38, ja avausmaalin syöttänyt Susanna Luostarinen laukoi kauden ensimmäisen täysosumansa vajaa viisi minuuttia myöhemmin. Heli Haapasalmen kaksi maalia kasvattivat johtoa jo 4-0, ja Laura Kullaan sijoitus ohitti Katja Lehtosen Karhujen maalilla vielä erän lopulla. Vaikka porilaiset onnistuivat kavennuksessa 16 sekuntia ennen erätaukoa, hengähdystauolle siirryttiin kotijoukkueen turvallisen tuntuisessa 5-1 johtoasemassa.

Toinen erä oli ottelun tasaisin - ainakin tilastojen valossa. Jenni Rautanen avasi ottelussa maalitilinsä ajassa 22:38, ja pääsi toden teolla vauhtiin päätöserässä. Rautanen viimeisteli hattutemppunsa, kun pelikello näytti aikaa 46:05, ja nosti itsensä lohkon pistepörssin kärkeen parilla bonusosumalla. Hänet palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Karhut oli selkeästi altavastaajan asemassa vaikka he toisessa erässä nostivat hieman profiiliaan. Kolmannessa erässä porilaiset yrittivät vimmatusti kavennusta, mutta erinomaisen pelin pelannut Riive Tamm piti yhdessä puolustuksen kanssa huolen siitä, että vieraat eivät päässeet yllättämään kahta kertaa enempää.

Vantaan kaikki viisikot saivat onnistumisia, ja lopulta palloa kaivettiin Karhujen maalista jopa 13 kertaa, joka saattaa olla Vantaan naisten ennätys - ainakin muutaman viime kauden tuloksiin peilaten.

Naisten ottelut jatkuvat sunnuntaina 18.11, jolloin vastassa on Blue Fox Uusikaarlepyystä. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi niukasti (1-2) SB Vantaan hyväksi, joten odotettavissa on tiukka taisto. Ottelu alkaa kello 14:00 Myyrmäen urheilutalolla, ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!