Kausi avattu tuplavoitolla

01.10.2012

Naisten kausi käynnistyi viikonloppuna kahdella ottelulla. Lauantaina Porissa Karhut kaatui 3-7 tuloksella, ja sunnuntaina loppuun asti tasaisena lukemien valossa säilynyt ottelu Blue Foxia vastaan kääntyi SB Vantaan voitoksi (lopputulos 1-2) vasta pari minuuttia ennen päätössummerin soittoa.

Karhut aloitti ottelun kahdella jäähyllä, ja yhden "harjoitusylivoiman" jälkeen viimeistely saatiin kohdalleen. Emmi Uotilan matala pomppulaukaus vei SB Vantaan johtoon ajassa 11:40. Laura Kullaan ja Cecilia Bergmanin osumat kasvattivat johtoa jo 3-0, mutta Karhut kavensi erän lopulla ylivoimamaalilla, joten erätauolle siirryttiin 1-3 lukemissa.

Vantaa sai hyvän startin toisen erään, kun Jenni Rautanen taituroi pallon neljännen kerran porilaisten verkon perukoille vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen.

Vantaalaisten ylivoimakuviot olivat kohdallaan: Jannica Lappalainen vapautti Jenny Mattilan estämisjäähyltään ajassa 32:46, ja kolmas ylivoimamaali syntyi Mira Kortelaisen lavasta, kun ottelua oli pelattu 47:39.

Rautanen viimeisteli ottelun toisen osumansa ja vieraiden seitsemännen maalin päätöserän puolessa välissä. Karhut kavensi kertaalleen sekä toisessa että kolmannessa erässä, joten lopputuloksella 3-7 SB Vantaan kauden ensimmäinen voitto.

Sunnuntain ottelusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, ja avausmaalia saatiin odottaa jopa kolmannen erän puoleen väliin asti, kunnes Blue Foxin Kajsa Ojalan ylänurkkasijoitus yllätti Raisa Halosen Vantaan maalin suulla.

Jenni Rautanen onnistui kuitenkin tasoituksessa muutama minuutti myöhemmin tarkalla tolppanuoliaisella,  ja ajassa 58:16 Heli Haapasalmi laukoi voittomaalin lähivaparikuvion päätteeksi. Tärkeä taisteluvoitto nihkeästä ja rikkonaisesta pelistä Vantaalle.

Viikonlopun saldona neljä pistettä, josta on hyvä jatkaa kahden viikon päästä pelattaviin otteluihin. Lauantaina 13.10. SB Vantaan naiset matkaavat Lappeenrantaan NST:n vieraaksi Suomen Cupin kamppailuun, ja sunnuntaina 14.10. Myyrmäessä vastaan asettuu Sheriffs.